Dünyanın enerjisi İzmir’de buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın enerjisi İzmir’de buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2023 03:57

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak hem İzmir’imizi, hem dünyamızı, hem de geleceğimizi koruyoruz. Bu çalışmalarımızın örnek olmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

 

İZMİR mayısta kapılarını güneş, rüzgar, jeotermal, hidrojen ve e-mobility başta olmak üzere temiz enerji üretimine katkı sağlayan firmalarına açmaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ, BİFAŞ ve EFOR Fuarcılık işbirliğiyle uluslararası katılımla düzenlenecek Wenergy–Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı, 9-11 Mayıs’ta fuuarİzmir’de gerçekleştirilecek. Fuarla eş zamanlı olarak sektörün önde gelen isimlerini ağırlayacak Wenergy’23 Temiz Enerji ve Teknolojileri Kongresi de düzenlenecek.

ÖNCÜ KENTLERDEN BİRİYİZ
İzmir’in iklim kriziyle mücadelede yol haritasını belirleyen öncü kentlerden biri olduğunu ve bunun için de temiz enerji kaynaklarına, yenilenebilir enerjiye büyük önem verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bunun göstergesi olarak 9-11 Mayıs’ta fuarİzmir’de Wenergy-Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’na ev sahipliği yapacaklarını söyledi. Toplu ulaşımda çevreci ve sürdürülebilir bir politikayla raylı sistem yatırımlarına ağırlık verdiklerini, bisiklet kullanımını artırdıklarını, çöpü bir hammadde olarak değerlendirmek için entegre katı atık tesislerini hayata geçirdiklerini de hatırlatan Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

BAŞKANLAR SÖZLEŞMESİ’NE İMZA
“Enerji tüketimini azaltan ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yoğunlaşan pek çok çalışma yürütüyoruz. Binalarımızın çatılarına kurduğumuz güneş enerjisi santralleriyle binaların elektrik ihtiyacını yenilenebilir enerji kaynaklarıyla karşılamaya başladık. Entegre atık yönetimi tesislerimizde atıklardan elektrik enerjisi üretiyoruz. AB’nin 2030’a kadar sera gazını yüzde 40 azaltma taahhütleri çevresinde Başkanlar Sözleşmesi’ne imza attık. Bu hedef doğrultusunda enerji ve iklim eylem planlarımızı hazırladık. Sera gazı salımını azaltmak ve 2050’ye kadar sıfır karbon emisyonu hedefine ulaşmak için çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Yine Türkiye’de en büyük elektrikli araç filosuna sahip bir toplu taşım hizmeti sunuyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak hem İzmir’imizi, hem dünyamızı, hem de geleceğimizi koruyoruz. Bu çalışmalarımızın örnek olmasını istiyoruz.”

Haberin Devamı

 
YENİLİKÇİ ÜRÜNLERİ
KEŞFETME FIRSATI
WENERGY Fuarı; enerji sektörü profesyonelleri, kamu kurumları, enerji yatırımcı firmaları, ölçüm ve mühendislik şirketleri, üniversiteler, medya, dernek ve federasyonların ziyaretiyle gerçekleşecek. Katılımcılar dünyanın dört bir yanından profesyonel yatırımcı ve alıcılarla buluşarak iş ağını ve ihracat ivmelerini artırırken, ziyaretçiler de son teknoloji ürünlerle buluşma fırsatı yakalayacak. Enerji pazarındaki inovatif ürün ve teknolojilerinin sergileneceği fuar, hedef ülkelerden düzenlenecek alım heyeti programı ve B2B görüşmelerle de dünya çapında yerli-yabancı yatırımcının çekim merkezi haline gelecek. Enerji sektöründeki inovasyonlar ve son teknolojiler de fuar kapsamında ele alınacak. Wenergy, ziyaretçilerine ve katılımcılarına bir ticaret ve yatırımcı ağı sunmasının yanı sıra sektöre vizyon kazandıran kongre programı ile dünya enerji pazarının son gelişmelerini ve yenilikçi ürünlerini keşfetme fırsatı da sağlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!