Dünya Rüzgar Sörf Şampiyonası için geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

Dünya Rüzgar Sörf Şampiyonası için geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 20:48

Medicana 2022 IFCA, JYM Slalom Dünya Şampiyonası 14-21 Ağustos’ta ION Club Alaçatı’da gerçekleştirilecek. Başkan Oran, “Söz verdiğimiz gibi uluslararası sörf yarışlarını Alaçatı’ya geri getirdik. 17 ülkeden 100’ün üzerinde sporcuyu ağırlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

 

ÇEŞME Belediyesi, Turkey Windsurf Training (TWT) ve Trio Shipping tarafından Medicana Sağlık Grubu ana sponsorluğunda organize edilen, IFCA yönetiminde ve gözetiminde gerçekleştirilecek yarışta, IFCA yetkilileri ve Türkiye Yelken Federasyonu’na bağlı hakemler görev alacak. IFCA (International Funboard Class Association) 1985 yılında kurulan, dünya ve kıta şampiyonlukları düzenleme yetkisine sahip bir kuruluş. IFCA kurulduğu yıldan bu yana koyduğu kurallarla rüzgar sörfünün gelişmesini, adil şartlarda yarışılmasını ve her yaştan yarışçıların katılımıyla herkesin öğrenebileceği, gelişebileceği ve tecrübe kazanabileceği ortamlar yaratılmasını sağlıyor. Şampiyonaya şu ana kadar 17 ülkeden 100’un üzerinde sporcu kayıt yaptırdı.

Haberin Devamı

Dünya Rüzgar Sörf Şampiyonası için geri sayım başladı

MUTLULUK DUYACAĞIZ
Göreve gelmeden önce Alaçatı’ya sörfü yeniden getireceğinin sözünü veren Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Göreve geldiğimiz günden bu yana windsurf yarışlarını yeniden hayata geçirdik. 2019’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nın ardından geçtiğimiz yıl milli takımın belirlendiği Türkiye Şampiyonası’nı gerçekleştirdik. Yine geçtiğimiz yıl Vakkorama Watersports Championship Yarışları’nı yaptık. En son 2013’te gerçekleştirilen IFCA Dünya Şampiyonası’nı 9 yılın ardından bu sene yeniden Alaçatı’da yapacak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Söz verdiğimiz gibi uluslararası sörf yarışlarını Alaçatı’ya yeniden getirdik. Medicana 2022 IFCA Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyacağız. Türkiye Yelken Federasyonu’na ve yönetimine katkıları için teşekkür ederim. Tüm sporcularımıza da şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!