Dünya AİDS Günü'nde farkındalık semineri

Güncelleme Tarihi:

Dünya AİDS Gününde farkındalık semineri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 12:42

Dünya AİDS Günü'nde farkındalık semineri

Haberin Devamı

İZMİR'de, Engelli Genç ve Kadınları Destekleme ve Eğitim Derneği ile Türkiye Aile Planlaması Vakfı işbirliğiyle Dünya AİDS Günü dolayısıyla farkındalık semineri düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen seminere, Ege Tüm Engelliler Çevre Kültür İşletme Kooperatifi Başkanı Tülay Yenici, Aktif Tüm Engelliler Derneği Başkanı Nur Çetiner ve bu kurumların bünyesinde bulunan gençler ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik kapsamında, tüm katılımcılara, prezervatif ve engelli kadınların yaptığı kokulu sabunlardan kırmızı güller hediye edildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Engelli Genç ve Kadınları Destekleme ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yağızcan Yenici, ortak kullanım alanlarında ve sokaklarda HIV virüsü taşıyan insanları dışlamamek gerektiğini vurguladı. Sonrasında ise Dernek Başkanı Yenici yaptığı projeden bahsedip, "Gençlere Farkındalık Aşısı projemiz 3 etaptan oluşmaktadır. Bugün 2. etap olan Dünya AİDS

Günü isimli semineri düzenlemekteyiz. Son etap ise 9 Aralık'ta, Dünya İnsan Hakları Günü Semineri düzenlenecek" dedi.

AİDS'E FARKLI PERSPEKTİFLERDEN BAKIŞ

Sağlık eğitimcisi Abdülsamet Baskak, AİDS'in ilk teşhis edildiği tarihten günümüze var olan grafiklerini, ortalama taşıyıcı sayılarını ve hastalıktan korunmak için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. AİDS'e sebebiyet veren HIV virüsüyle ilgili bilgi veren, bu hastalığın kesin bir tedavisinin olmadığını belirten Dağlı, yalnızca uygulanan tedaviler ile semptomların azaltılabileceğini, HIV virüsü bulaşan bir insanın ömür boyu taşıyıcı olacağını vurguladı. Konuşmasına hijyen, beslenme ve bağışıklık konularıyla devam etti.

Etkinlik kapsamında, seminere katılanlar Basmane Meydanı'nda kırmızı balon uçurdu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!