Dr. Kerem Turgut Atasoy: İmplantta bunlara dikkat

Güncelleme Tarihi:

Dr. Kerem Turgut Atasoy: İmplantta bunlara dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2022 15:46

 Ağız-diş ve çene cerrahisi uzmanı Dr. Kerem Turgut Atasoy, implant tedavisi görecek hastaları sahte ürünlere karşı uyardı. Atasoy, “İmplantın kendisi veya protez yapımı için kullanılan ara parçaları orijinal firmaların ürünlerinden düşük kaliteli şekilde taklit ediliyor. Bu ürünler etik kaygılar taşımayan ve kar odaklı düşünen çevrelerce piyasaya sürülüyor. Ancak maalesef sahte ürünler hastaların ağız-diş sağlığı için tehlike oluşturuyor” dedi.

Haberin Devamı

 

ÇENE KEMİĞİNE ZARAR VERİR

Herhangi bir kalite kontrol sürecinden geçmeden üretilen bu ürünlerin sağlığı olumsuz etkilediğini belirten Dr. Kerem Turgut Atasoy, “Bu parçaların uygulanan dental implanta, çene kemiğine ve yumuşak dokulara zarar vermesi kaçınılmaz. İmplantın üzerine takılan, ‘dayanak’ adı verdiğimiz kaplamanın oturduğu parçanın implanta tam olarak oturmaması neticesinde gevşemeler, kırıklar veya arada kalan boşlukta bakteri üremesi gibi problemler de söz konusu olabilir” diye konuştu.

GÜVENİLİR HEKİM VE MARKA

Atasoy, İzmir’de katıldığı bir söyleşide bu tür problemlerin önüne geçilmesi için dikkat edilmesi gerekenleri ise şöyle sıraladı: “İmplant tedavisi gerekli eğitimleri almış deneyimli bir hekim tarafından uygulanmalı. Hekim, güvenilir implant markalarıyla çalışmalı. Sadece fiyat odaklı düşünülerek kısa vadede ekonomik ama uzun vadede ulaşılabilirliği olmayan implantlardan kaçınılmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!