Dr. İbrahim Altoparlak: Ismarlama burun olmaz

Güncelleme Tarihi:

Dr. İbrahim Altoparlak: Ismarlama burun olmaz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2021 01:52

 Opr. Dr. İbrahim Altoparlak, estetik burun ameliyatlarında amacın yüzle uyumlu bir görüntü ortaya çıkarmak olduğunu söyledi. “Ismarlama burun olmaz” diyen Dr. Altoparlak, “Burnun kıkırdak, kemik ve cilt yapısının uyumu önemlidir. Bunun için burnun kıkırdak ve kemik yapısında düzeltmeler yapılır. Burun cilt yapısı kişiden kişiye farklıdır ve ameliyatla cilt yapısında herhangi bir değişiklik yapılamaz. Ameliyat kararı alırken farklı cilt, yüz yapısı olan kişilerin burnuna bakarak, ‘Böyle bir burun istiyorum’ beklentisi yanlış bir beklentidir” dedi.

Haberin Devamı

 

KİŞİYE GÖRE DEĞİŞİYOR

Kemik kalınlığının, kıkırdakların esneklik yapısının, cildin kalınlığının kişiye özel olduğunu vurgulayan Opr. Dr. İbrahim Altoparlak, şöyle devam etti: “Ameliyat öncesi değerlendirme yaparken başka burunlara bakmadan kişinin üç boyutlu görüntüsü oluşturulup bunun üzerinde karar vermek gerekir. Yüzün ön, sağ ve sol yan fotoğrafları üç boyutlu video formatında düzenlenerek operasyon sonrası burun ucu, burun sırtı, kanat yapısında yapılabilecek değişiklikler ve yüzle uyumlu olup olmadığı anlaşılır” diye konuştu.

Dr. Altoparlak, ülkemizde burun estetik operasyonunu en çok yaptıran iller arasında İzmir ve İstanbul’un geldiğini de sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!