Dövme sanatçısı Kaya Yeralan: "Her insan bir kitaptır biz ise sizlerin kapak fotoğraf tasarımcınızız"

Güncelleme Tarihi:

Dövme sanatçısı Kaya Yeralan: Her insan bir kitaptır biz ise sizlerin kapak fotoğraf tasarımcınızız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 18:16

DÖVME yapma geleneği hayli eski. M.Ö. 2000’lerde Antik Mısır’da yapıldığı mumyalardan biliniyor. Mısırlıların dışında Briton, Galyalı ve Trakların da dövmeleri vardı. Sonra bir dönem yasaklandı, unutuldu. 20’nci Yüzyıl’ın başlarından sonra denizciler arasında yeniden yaygınlık kazandı. Günümüzde de oldukça revaçta. Kuzey Ege’de bu işin ustalarından biri de Kaya Yeralan. Biz sorduk, o yanıtladı...

Haberin Devamı

Dövme sanatçısı Kaya Yeralan: Her insan bir kitaptır biz ise sizlerin kapak fotoğraf tasarımcınızız


* Merhaba, bize kendinden bahseder misin?
- Ben Kaya Yeralan. Uzun süredir Körfez’de dövme sanatı ile tanınıyorum. İnsanlara ve hikayelerine verdiğim değer beni bu sanatla tanıştırdı. İlk stüdyom Burhaniye’de iken şimdilerde Ayvalık’ta ‘Dracula Tattoo’ olarak şubeler oluşturdum.
* Müşteri kitlesi hangi yaş grubunda genellikle?
- Dövme yaptırmak isteyenler eskiden 18-35 yaş aralığı arasında kabul görürkenken şimdilerde 18-70 yaş arası ve bu bizleri mutlu ediyor.
* İyi bir dövme sanatçısının özellikleri neler olmalı?
- Dövme yaptırmaya karar verirken yapmanız gereken bazı araştırmalar var: Hijyen, sanatçının paylaşımlarının bire bir kendisine ait olması, kullanılan ekipmanın profesyonel ve dünya standartlarında olması ve vegan mürekkeple işlem yapılması. Benim tercihim genellikle 1 saatlik sohbet sonrası kişiye özel tasarım yapmak oluyor.
* Sanatçının tarzı da önemli sanırım tercihte...
- Dövme ve dövme sanatçıları kendi içlerinde de birçok dala ayrılıyor. Her birinin kendine ait tarzları var. İstediğiniz tarza en yakın kişiyi belirlemeniz sizin ve sanatçınız için önemli faktörlerdendir.
* Son olarak söylemek istediğin bir şey var mı?
- Her insan bir kitaptır ve biz sizlerin kapak fotoğraf tasarımcınızız.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!