Doğumdan sonra güzelleştiren estetik: Annelik estetiği

Güncelleme Tarihi:

Doğumdan sonra güzelleştiren estetik: Annelik estetiği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2023 13:55

ÖZELLİKLE doğumlardan sonra kadın vücudunda oluşan deformiteleri düzeltmek için uygulanan işlemlere ‘annelik estetiği’ adı verildiğini söyleyen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Meltem Kılıç, bu kapsamda meme estetiği ve karın germe ameliyatlarının sık tercih edilen cerrahilerden olduğunu söyledi. Doğumdan sonra kadınların genellikle memelerinde oluşan bozulmalardan şikayetçi olduklarını belirten Op. Dr. Meltem Kılıç, “Hamilelik ve emzirme süreçlerinde meme yapısında bozulmalar olabiliyor. Bazı kadınlarda meme boyut olarak hem artıp hem sarkık olabildiği gibi, bazılarında ise tamamen boşalma gibi bir durum yaşanıyor. Eskiden daha küçük olan memeler, özellikle süt vermeden itibaren içi boş bir deri gibi görünüyor. Bazı insanlarda da çok büyük memesi olmamasına rağmen, özellikle emzirme sürecinde memeler çok büyüyebiliyor ya da sarkmalar oluşabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

 

MEME ESTETİĞİ

Memede oluşan bozulmalara karşı beklentiler doğrultusuna meme estetiği uygulandığını söyleyen Kılıç, “Eğer kişinin meme dokusunda çok ciddi problem yok, ama boyut olarak küçükse, silikon protezlerle büyütmeyi tercih ediyoruz. Kişinin memesi çok fazla büyümemiş ve çok fazla sarkmışsa, bunları dikleştiriyor ve protez kullanarak destekliyoruz. Bazı hastalarda da meme çok fazla büyüyor ve kişiyi çok rahatsız ediyorsa süt verme sürecini de tamamlamışsa, küçültme işlemi yapıyoruz” diye konuştu.

KARIN GERME AMELİYATI

Hamilelikte ve özellikle çoğul gebeliklerde yaşanan çok ciddi kilo alımlarında doğum sonrası karında sarkmalar olabildiğini belirten Kılıç, “Karın bölgesinde oluşan bu sarkmalar ve deformiteler, karın germe ameliyatıyla düzeltilebilir. Çoğu hastada karın germe ameliyatı, liposuction ile desteklenerek daha başarılı sonuçlar elde edilebiliyor. Aynı zamanda hastanın kol veya bacak kısmındaki yağlanma artışları için liposuction yapılabilir. Bu bölgelerde cilt fazlası varsa, kol germe ya da uyluk germe ameliyatı tercih edilebilir. Kişi aşırı kilo almış, çok uzun süre o kiloda kalmış, geri verememiş, vermiş ama çok çatlağı olmuşsa ‘360 Body Lift’ adı verilen bir sistemle karın ve bel kısmındaki fazla doku da çıkarılabilir” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

PLANLAMA ZAMANI ÖNEMLİ

Annelik estetiğinin ne zaman tercih edilmesi gerektiği konusunda da tavsiyelerde bulunan Kılıç, şunları söyledi: “Meme estetiği için emzirme sürecinin tamamlanmış olmasını ve üzerinden en az 6 ay geçmesini tercih ediyoruz. Karın germe ameliyatlarında ise doğumda alınan kiloların verilme sürecinin bitmesini bekliyoruz. Ancak kişi tekrar çocuk sahibi olmayı düşünüyorsa, bu ameliyatları daha sonra yapmak uygun olacaktır. Tekrarlayan hamilelik süreçlerinde meme ve karın yapısında tekrar bozulmalar olacağı için bu ameliyatlar kişinin ‘tekrar çocuk sahibi olmayacağım’ demesinden sonra tercih edilmesini öneriyoruz. Hangi ameliyatın ne zaman yapılacağı ile ilgili olarak planlama da çok önemli. Hekiminizle karşılıklı görüşerek yapılacak planlama, sosyal hayatınızı etkilemeyecek ve konforlu bir şekilde iyileşme süreci de kazandıracaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!