Doğanın mucizesi

Güncelleme Tarihi:

Doğanın mucizesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2021 09:00

Ağaç sayımızın 170 milyonlara, zeytinyağı üretimimizin 172 bin tonlara ulaştığı bir ortamda bağışıklık sistemini güçlendirdiği için koronavirüs döneminde hem zeytin-zeytinyağına, hem de yaprağından sabununa kadar tüm ürünlere ilgi de, talep de çok büyük.

Haberin Devamı

 

 

YAĞ DEĞİL, MEYVE SUYU
Binlerce yıllık bir kültürün ve geleneğin adı zeytin... Tarih boyunca hep barışın sembolü kabul edildi. Kutsal sayıldı ve birçok efsaneye konu oldu. Bu ölümsüz ağacın meyvelerinden, yani zeytinden elde edilen bir de çok değerli meyve suyu var. İşte bu meyve suyu bugünlerde sağlığına dikkat eden tüketicinin yakın takibinde. Bunun da en büyük nedeni tüm dünyayı etkisi altına alan ve birçok şeyi değiştiren koronovirüs.

FAYDASI SAYMAKLA BİTMEZ
Salgına karşı en etkili korunmanın maske-masafe-hijyenin yanında güçlü bağışıklıktan geçtiği bir ortamda, Ege’nin bereketli topraklarından üretilen zeytinyağı da önemli bir seçenek oldu. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler çözümü, binlerce yıllık ürünün meyvesi ile meyve suyunda buldu. Yıllardır sağlık ve güzellik sektörünün baş tacı olan, faydaları saymakla bitmeyen zeytinyağı pandemide yine kurtarıcı görevi üstlendi.

Haberin Devamı

HER ŞEYİ ÇOK KIYMETLİ
Ayrıca, zeytin yaprağı çayı ve ekstratının Kovid-19’a karşı korunmada önemli bir etkin madde olduğunun açıklanması bu ürüne talebi artırdı. Ölümsüz ağacın ürünlerine olan talep bununla da sınırlı kalmadı. Temizliğin ön plana çıktığı ortamda, binlerce yıldır insanoğlunun hijyen için kullandığı geleneksel yöntemle yapılan zeytinyağı sabunu da ilgiden nasibini aldı. Biz de zeytin-zeytinyağına dair her şeyi sizin için bu dosyada topladık. Sağlıkla...

EDİTÖRDEN
Mete Tamer OMUR

 
BİR UYARI
Zeytinyağına olan talep ürünlerin taklit ve tağşiş (karışım) oranlarını da artırdı. Karışım yağlar olarak kanola, aspir, prina rafine yağı kullanılıyor. Bu noktada da sektör temsilicileri bilinen markalı ürünlerin tüketilmesi konusunda uyarıyor.

 
GİDİLECEK
YOL FAZLA
Her ne kadar son dönemde talepte bir artış olsa da Türkiye’de zeytinyağı tüketimi diğer geleneksel zeytin üreticisi ülkelere göre çok düşük. Kişi başı tüketimde Yunanistan, 12-13 kilogramla zirvede. Ülkemizde ise bu rakam 1.5-2 kilogramlarda. O nedenle tüketim anlamında Türkiye’nin gideceği daha çok yolu var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!