Doğan Kartay, Avrupa’ya Akbaş ve Karabaş’ı tanıtacak

Güncelleme Tarihi:

Doğan Kartay, Avrupa’ya Akbaş ve Karabaş’ı tanıtacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2018 08:46

Doğan Kartay, Avrupa’ya Akbaş ve Karabaş’ı tanıtacak

Haberin Devamı

İZMİR'de yaşayan ve Kangal köpekleri hakkında yazdığı kitaplarla tanınan Araştırmacı- Yazar Doğan Kartay, 11-13 Mayıs tarihlerinde Macaristan’da düzenlenecek Avrupa Çoban Köpekleri Konferansı'na katılarak Türk çoban köpekleri Akbaş ile Karabaş’ı (Kangal) tanıtacak.

Avrupa ülkeleri, 11-13 Mayıs tarihlerinde Macaristan'da düzenlenecek Avrupa Çoban Köpekleri Konferansı'nda kendi ulusal çoban köpeklerini tanıtacak. Konferansa Türkiye’den Kangal köpekleri hakkında yazdığı kitaplarla tanınan Araştırmacı- Yazar Doğan Kartay gidecek. Daha önce Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaletinde Dünya Türk Günü’nde Türk çoban köpeklerinin tanıtımını yapan Kartay, bu kez Akbaş ile Karabaş çoban köpekleri hakkında Avrupalı katılımcılara seslenecek. Her ülkenin kendi ulusal çoban ırkına sahip köpeklerini tanıtacağı konferansa Kartay, iki köpek götürecek.

Konferans hakkında bilgi veren Yerli Köpek Irklarını Koruma, Araştırma, Islah ve Tanıtma Federasyonu Kurucu Başkanı Doğan Kartay, şunları söyledi:

"Bu konferansta Avrupa ülkelerinin katılımcıları kendi ülkelerinin çoban köpeklerini tanıtacak. Ben de ülkemizin ulusal ırkları olan Akbaş ile Karabaş konusunda konuşma yapacağım. Atalarımız Orta Asya’dan Anadolu’ya gelirken yanlarında iki ırka ait köpek getirdi. Bunlar Akbaş ve Kangal olarak bilenen Karabaş’tır. Bu ırklar bizim yerli ırklarımızdır. Macaristan’ın ulusal çoban köpeği ile bizim köpeğimiz Akbaş yakın genleri taşıyor. Hatta akraba ırklarda diyebiliriz. Avrupa çoban köpeklerinin büyük bir kısmı, yani kurtlarla başa çıkabilen kısmı bizim köpeklerimizin türevleridir. Akbaş ile Karabaş’lardan türeyen köpekler koruma görevini yerine getirmektedir. Bu ırklarda koruma görevi ayrı bir olaydır. Dünyada koruma görevini yerine getiren sadece bizim ırklarımız olan Akbaş ve Karabaş’tır. Böylesine üstün ırka sahip çoban köpeklerimizi orada daha geniş kitlelere tanıtacağız."

Kartay, Macaristan'ın Szeged kentinde düzenlenecek Asya Çoban Köpekleri Konferansı’nı gelecek yıl Türkiye’de düzenlemek istediklerini dile getirdi.

Mehmet CANDAN / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!