Dikili'de deniz engel tanımadı

Güncelleme Tarihi:

Dikilide deniz engel tanımadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 14:14

Dikili'de deniz engel tanımadı

Haberin Devamı

İZMİR'in Dikili İlçesi'nde uygulanan 'Deniz Engel Tanımaz Projesi' ile açılışı yapılan plajda, kumda hareket kabiliyetine sahip, denizde yüzebilen, şezlong olarak da kullanılabilen 30 adet 3 tekerlekli plaj sandalyesi hizmet vermeye başladı.

Dikili Arge Grubu, Dikili Vakfı, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Dikili Şubesi ve Türk Geriatri Vakfı İzmir Şubesi tarafından İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) hibe desteği ile hazırlanan 'Deniz Engel Tanımaz Projesi'nin açılışı yapıldı. Dikili'nin 40 kilometre uzunluğundaki Mavi Bayrak Plajı yanındaki Engelsiz Plaj'da yapılan açılışa Yardım Severler Derneği Dikili Şube Başkanı Gülten Sıryol, Proje Koordinatörü Rıfat Emekçi ve Levent Göçmen, Belediye Meclis üyeleri Adil Kırgöz, Sunay Yarar, CHP İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Dikili Vakfı Kurucusu Nuri Gündüz, Dikili Arge Temsilcisi Zekiye Bayhan, Dikili Vakfı Müdürü Bayram Çamlı, Bergama Engelliler Derneği Başkanı Saffet Gülsün ile Dikili ve Bergama Engelliler Derneği üyeleri katıldı.

Proje Koordinatörü Rıfat Emekçi, Deniz Engel Tanımaz Projesi'nin engellilerin aileleri ile birlikte deniz, kumsal ve güneşten yararlanmalarını sağlamalarına olanak sağlamak üzere hazırlandığını belirterek "İzmir Kalkınma Ajansı'nın yüzde 90 hibe desteği ile alınan, denizde yüzebilen, kumda hareket kabiliyetine sahip, şezlong olarak kullanılabilen tekerlekli sandalyelerinin kullanıldığı bir proje hazırlandı" dedi. Yardım Severler Derneği Dikili Şube Başkanı Gülten Sıryol ise bölgedeki tek engelli plajının Dikili'ye kazandırıldığını belirterek projeye destek olan gönüllülere teşekkür etti.

Dikili Vakfı Müdürü Bayram Çamlı yüzde 90'ı İZKA tarafından finanse edilen projenin 72 bin 857 liralık bütçe ile hayata geçirildiğini açıkladı. Çamlı, proje kapsamında kumda hareket kabiliyetine sahip, denizde yüzebilen, şezlong olarak da kullanılabilen 30 adet 3 tekerlekli plaj sandalyesi alındığını belirtti.

Açılış töreninde ayrıca hayırseverlerden Fahrettin Gergin ve Satı Gergin'in aldığı akülü engelli sandalyesi, engelli Hatice Özçimen'e hediye edildi.

Oben ULU/ DİKİLİ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!