Dikili'de 22'inci yıla özel sanat müziği rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Dikilide 22inci yıla özel sanat müziği rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 10:46

Dikili'de 22'inci yıla özel sanat müziği rüzgarı

Haberin Devamı

İZMİR'in Dikili Belediyesi Türk Sanat Müziği Cumhuriyet Korosu, 22'inci yılında sahne aldığı konserde 28 eseri yorumlayarak dinleyicileri sanat müziğine doyurdu.
Dikili Belediyesi Türk Sanat Müziği Cumhuriyet Korosu, Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği bahar etkinlikleri kapsamında sahne aldı. Türk Sanat Müziği Cumhuriyet Korosu koristleri, seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle hem 22'inci sanat yıllarını kutladı hem de müzikseverlere eğlenceli bir gece yaşattı. Dikili Belediyesi Konferans ve Düğün Salonu'nda sahne alan Faruk Zaim'in şefliğindeki koro, üç saat sahnede kaldı. CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, belediye meclis üyeleri, siyasiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı konser beğeniyle izlendi.
İKİ BÖLÜMDEN OLUŞTU
İki bölümden oluşan konserin ilk yarısında, solo eserlerin yanı sıra koro Ey Mutrib-i Zevk Aşina, Muntazır Teşrifine Hazır Kayık, Gidelim Göksuya, Söyle Naz mı Bu Kaş Çatış, Mavi Gök Mavi Deniz, Çiçek Nedir Görmeden ve Sefalar Getirdiniz isimli Kürdilihicazkar makamından eserleri seslendirdi. Konserin ikinci bölümünde ise solo olarak söylenen eserlerin yanı sıra Hüzzam-Segah eserler Gönül Verdim Bir Civane, Boyu Fidan Salınır, Ayrılamam'ı seslendiren koristler, izleyenlere adeta müzik ziyafeti yaşattı. Geçmişten günümüze çok sayıda değerli eserin seslendirildiği konserde, koro üyeleri izleyenlere bir de sürpriz yaparak Küçük Yaşta Aldım Sazı Elime ile Karam türkülerini yorumladı.
Dakikalarca süren alkışla son bulan konserin sonunda Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, birbirinden güzel sanat müziği eserleriyle uzun süre unutulmayacak bir konser veren koronun şefi Faruk Zaim'e çiçek vererek hem koronun 22'nci yılını kutladı hem de verdikleri muhteşem konser için dinleyenler adına teşekkür etti.

DİKİLİ (İzmir), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!