Dikili Uluslararası Gençler Halk Dansları Şenliği başladı

Güncelleme Tarihi:

Dikili Uluslararası Gençler Halk Dansları Şenliği başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2017 12:26

Dikili Uluslararası Gençler Halk Dansları Şenliği başladı

Haberin Devamı

İZMİR'in Dikil İlçesi'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Dikili Uluslararası Gençler Halk Dansları Şenliği', Çandarlı'da gerçekleştirilen törenlerle başladı.

Dikili Uluslararası Gençler Halk Dansları Şenliği, Çandarlı'da vatandaşların yoğun katılımıyla start aldı. Sırbistan, Bulgaristan, Belarus, Ukrayna ve Kazakistanlı ekiplerin katıldığı şenlik; Dikili Belediye Bandosu eşliğinde, Sahil Plaj Caddesi'nden Çandarlı Kalesi ve Vali Şentürk Caddesi güzergahı üzerinden Dikili Belediyesi Çandarlı Yazlık Düğün Alanı'na kadar devam eden kortej yürüyüşüyle başladı. Dikili Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Tosun, Belediye Meclis Üyesi Hakan Başaran, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın da yer aldığı kortej yürüyüşüne, Çandarlılılar evlerinin balkonlarından ve işyerlerinden alkışlarla destek verdi.

"HALK DANSLARI DÜNYANIN VE BARIŞIN ORTAK DİLİDİR"

Festivalin açılış konuşmasını yapan Başkan Tosun, halk danslarının ve müziğin dünyadaki kardeşliğin ve barışın ortak dili olduğuna dikkat çekti ve şunları söyledi:

"Hangi dilden, hangi renkten olursak olalım; müzik ve dansta aynı dili konuşuruz. Bu sene üçüncüsünü düzenlemekten mutluluk duyduğumuz Uluslararası Dikili Gençler Halk Dansları Şenliği'mize hoş geldiniz. Barışı, kardeşliği, dayanışmayı ve birlikte tek yürek olmayı doyasıya yaşayacağımız bu anlamlı etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen sevgili dostlarımız Besim Biberovic, Cumhur Kısmet, Ana Bukovcic'e, belediyemiz çalışanlarına ve kıymetli katılımlarıyla bizleri onurlandıran Sırbistan, Bulgaristan, Belarus, Ukrayna ile Kazakistanlı kardeşlerime gönülden teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki aynı umudun yoldaşlarıyız. Buradan yükselen barış ve kardeşliğin tüm dünyayı sarmasını diliyorum."

Dikili Uluslararası Gençler Halk Dansları Şenliği, açılış seremonisinin ardından ev sahibi ekip Dikili Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Trakya oyunları gösterisini sergiledi. Ardından diğer katılımcı yabancı gruplar, ülkelerinin halk danslarından örnekler sundu. Vatandaşlardan yoğun alkış alan gösteriler sonrasında; Sırbistan Halk Dansları Topluluğu birinciliği, Belarus Halk Dansları Topluluğu ikinciliği, Bulgaristan Halk Dansları Topluluğu da üçüncülüğü elde etti. Dereceye giren ülkelere kupa ve şiltleri Başkan Tosun tarafından verildi. Şenlik kapsamında gerçekleştirilen koreografi yarışmasında ise Bulgaristan grubu birinciliği elde ederken, Skenografi ve Solo Şarkılar dallarında da Belarus grubu birinci oldu. Bulgaristan ve Belarus ekipleri kupalarını Dikili Belediye Meclis Üyesi Hakan Başaran'ın elinden aldı.

DİKİLİ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!