DEÜ Tıp öğrencilerinin Dekan Annesi artık emekli

Güncelleme Tarihi:

DEÜ Tıp öğrencilerinin Dekan Annesi artık emekli
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 16:25

DEÜ Tıp öğrencilerinin Dekan Annesi artık emekli

Haberin Devamı

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kurulduğu yıldan itibaren tam 37 yıl fakültede görev yapan ve öğretim üyeliğinin son altı yılını Fakülte Dekanı olarak geçiren, öğrencilerin “Dekan Annesi" Prof. Dr. Tülay Canda törenle emekliliğe uğurlandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle emekli oldu. Dekan Canda'nın emeklilik törenine DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, MKÜ önceki Rektörü ve Canda'nın eşi Prof. Dr. Şerefettin Canda, eski rektörlerden Fethi İdiman, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Pınar Tuncel, Prof.Dr. Gamze Çapa Kaya, Başhekim Prof. Dr. Can Karaca, Başhekim Yardımcıları, Fakülte Sekreteri Yunus Karslı, öğretim üyeleri, dekanlık ve hastane çalışanları ile öğrenciler, Prof. Dr. Tülay Canda'nın ailesi ve dostları katıldı.

Tören Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gamze Çapa Kaya'nın sunumuyla ve müzik dinletisiyle başladı. Tülay Canda'yı ve eşini çok eskilerden beri tanıdığını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Tülay Canda'nın iyi bir bilim insanı olduğunu bildiğini ama son altı yıl yaptığı dekanlıkla da iyi bir yönetici olduğunu öğrendiğini söyledi. Canda ailesinin gördüğü sayılı mutlu ailelerden biri olduğunu belirten Rektör Füzün bu mutluluğun sağlıkla taçlanarak bundan sonraki yaşamlarında da devam etmesini diledi.

Törende DEÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sülen Sarıoğlu Patoloji Anabilim Dalı'nın kuruluşundan itibaren Prof. Dr. Tülay ve eşi Şerefettin Canda'nın desteği ve öğretmenlikleriyle bölümün bugünlere taşındığını söyledi. Patoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Meral Koyuncuoğlu Ülgün Prof. Dr. Tülay Canda'nın özgeçmişini anlatırken, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Tuncel de “Dekan olarak Prof. Dr. Tülay Canda'yı anlattı ve Dekan hocanın her zaman büyük özveriyle tüm zorlukları kendi üstlenerek çok başarılı bir yöneticilik ortaya koyduğunu söyledi.

Törende DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün Rektörlük adına, Tabipler Odası adına Başkan Suat Kaptaner, Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Serdar Saydam Meme Konseyi adına Prof. Dr. Tülay Canda'ya birer plaket ve çiçek sundu. Sevenlerinin alkışları arasında bir konuşma yapan Dekan Tülay Canda 44 yıl kesintisiz çalışarak akli ve fiziki sağlığını korumayı da başararak bugünlere erişmekten mutluluk duyduğunu söyledi ve “Başta ailem olmak üzere bunda emeği olan herkese teşekkür ederim" dedi. “Meme Kanserlerinde Gelişmeler" konulu bir bilimsel toplantıyla Dekan Prof. Dr. Tülay Canda fakültesine veda etti.

İZMİR (DHA)

foto

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!