DEÜ Hastanesi Nöroloji Servisi yenilendi

Güncelleme Tarihi:

DEÜ Hastanesi Nöroloji Servisi yenilendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 11:12

DEÜ Hastanesi Nöroloji Servisi yenilendi

Haberin Devamı

İZMİR'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Servisi ve İnme Ünitesi yenilenerek hizmete açıldı.

Toplam 38 yataklı servis içinde hizmete giren 6 yataklı İnme Ünitesi'ne “İkinci Derecede Yoğun Bakım Ruhsatı" alınırken, Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği tarafından da akredite edildi. Modern merkezin açılış kurdelesini Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gamze Çapa Kaya, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Can Karaca, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Ersin Aksay, Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kürşad Kutluk ve Hastane Başmüdürü Tevfik Eser birlikte kesti.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün açılışta yaptığı konuşmada, "İki dönemlik görev süremin sonuna yaklaşırken birçok ünitede yenileme yaptık. Göz Hastalıkları, Göğüs Hastalıkları, Kalp Damar Cerrahisi, Geriatri, Radyasyon Onkolojisi, Nöroloji, Genel Cerrahi ve yeni Başhekimlik binası hastanemizde yenilenen bölümler arasında. Geçtiğimiz dönem üniversite hastaneleri açısından çok kötü bir dönem olmasına karşın biz bu iyileştirmeleri yapabilmenin onurunu yaşıyoruz. Üniversite hastanelerinin içinde bulunduğu durumdan kurtulması yönünde önceki hafta YÖK Başkanı ve Maliye Bakanı'nın katılımı ile bir toplantı yapıldı. Umarım bundan sonra çok daha iyi şekilde büyümeye, ilerlemeye devam edeceğiz. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Başhekim Prof. Dr. Can Karaca da 10 Ağustos'ta göreve geldiği dönemden önce planlamaları yapılıp revizyona alınmış olan üniteleri büyük özveri ile aksatmadan tamamladıklarını belirterek, "Birbirini izleyen üç yapıyı (Kardiyoloji Servisi, Nöroloji Servisi ve İnme Ünitesi, Genel Cerrrahi Servisi) art arda yeniledik. Hastanemizin daha modern koşullarda hizmet vermesine yönelik yenileme ve iyileştirmeler devam edecektir" diye konuştu.

Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kürşad Kutluk da dünyada ve Türkiye'de inme hastalığının tedavisi ile son gelişmeleri özetlediği sunumunda şu bilgileri verdi:

"İnme, tedavi edilebilir ve önlenebilir bir hastalıktır, erken müdahale çok önemlidir. Yeni yapılan 6 yataklı ünitemiz, gururla söyleyebilirim ki ikinci derecede yoğun bakım ruhsatı aldı, ayrıca Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği tarafından da akredite edildi. Dünya kongresinden bir istatistik verecek olursam; 2004-2014 arasındaki 10 yılda Türkiye nüfusu 67 milyondan 74 milyona çıkarken, İnme tedavisi yapan merkezlerimizin sayısı 23'ten 35'e çıkmış. Bizim çalışmamıza göre, intravenöz trombolitik tedavi uygulaması 6 yılda 4 kat artış göstermiş. İnme tedavisi, eğitim görmüş kişiler tarafından, özellikli merkezlerde, organize edilmiş hastanelerde yapılmalıdır. Tam donanımlı özelliğe sahip nitelikteki sağlık kuruluşları çok az. Diğer üniversite ve araştırma hastanelerinde de modern tedavilerin yaygınlaşması gerekir. Yeni ünitemizin hazırlanması ve işleyişinde emeği geçen başta tüm çalışma arkadaşlarım olmak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Füzün'e, Başhekim Prof. Dr. Can Karaca şahsında başhekimliğe, yenilemenin başladığı önceki dönem başhekimimize ve bölümün bugünlere gelmesinde tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!