Dermatolog Dr. Elif Benar dudak dolgusunu anlatacak

Güncelleme Tarihi:

Dermatolog Dr. Elif Benar dudak dolgusunu anlatacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2021 13:26

TÜRKİYE’deki başarısını Londra Harley Street’te bulunan “Dr. Elif Clinic” kliniğinde devam ettiren ve Dubai, Amerika, Berlin ve Paris gibi dünyanın birçok yerinden ünlü model ve sinema yıldızlarının estetiklerini yapan Dermatolog Dr. Elif Benar, şimdi de İzmir’e eğitim vermek için geliyor. Dudak dolgusunda bilinen yanlışları anlatacak olan Elif Benar, doğru bir dolgunun püf noktalarını anlatacak.

Haberin Devamı


Estetik ve güzellik merkezlerinde yapılan istatistikler kapsamında Türkiye’de en çok dudaklara dolgu yapıldığı belirlendi. Dr. Benar, en popüler estetik uygulamanın ‘dudak kalbi’ denilen üst dudak ile alt dudağın orta kısımlarının birleştiği noktadan dermal dolgu yapılarak dudağa hacim kazandırılıp, çizgisini belirgin hale getirerek kontur oluşturulması olduğunu söyledi. Dudak dolgusu hacimlendirmeye veya şekillendirmeye yardımcı olduğu kadar ihtiyaca göre ağız çevresindeki çizgilerin ve kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olmak amacıyla da yapılabilir diyen Dr. Elif Benar, kadınların ilgiyle takip ettiği bu konuda, şekli, süresi gibi birçok konuda, kulaktan kulağa yayılan yanlış bilgiler bulunduğunu vurguladı.

Dermatolog Dr. Elif Benar dudak dolgusunu anlatacak

Haberin Devamı

HEKİMLER TARAFINDAN YAPILMALI
Dolgu ile ilgili doğru bilinen yanlışları anlatmak için özellikle İzmir’de eğitim verecek olan Dermatolog Dr. Elif Benar, “Dudak dolguları kalıcıdır, bir kere uygulandığında geri dönüşümü yoktur. Uygulaması tehlikeli ve risklidir, yan etkileri uzun sürer. Dudakta hacimlendirme, şekillendirme ve ağız çevresindeki kırışıklıkların ve çizgilerin giderilmesi için kullanılan dermal dolgular, bireylerin fizyolojik farklılıklarına göre hafif şişlik, kızarıklık veya morarma gibi etkiler yaratabilir. Daha sonraki belirtiler sadece birkaç gün sürer ve bir rahatsızlık oluşmaz. Enjeksiyon işlemi, uzman ellerde sadece 10-15 dakikada tamamlanan bir uygulamadır. Ancak uygulamanın hekimler tarafından yapılmasını gerekir. Dudak dolgusu ağrılı bir uygulamadır. Bazı özel dolgular lokal aneste ile yapılır. Dudak dolgusu ile dudakların şekli değiştirilemez. Dudaklar, deneyimli bir hekim tarafından doğru teknikler ve işlem öncesi tam planlandığı gibi şekillendirilir. Dudak dolgusundan sonra dudaklar yapay görünür. Kimse dudaklarının sahte görünmesini istemez. Tecrübeli ellerde yapılan ve aşırıya kaçmayan dolgu, yüze en çok yakışan olup doğal gösterir” diyerek, dudak dolgusu hakkındaki bilgileri paşlaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!