Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 13:33

Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Haberin Devamı

İZMİR Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından geçen ocak ayında hayata geçirilen "Her gün süt içiyorum sağlıkla büyüyorum" projesi kapsamında düzenlenen resim yarışmasına katılıp dereceye giren ilköğretim öğrencileri, törenle ödüllendirildi. Etkinlikte, ilköğretim öğrencilerinin Zeybek ekibiyle İzmir Tarım Spor Güreş ekibinin gösterisi beğeni topladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Gülkaynak, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Vali Toprak alana gelirken davul zurna ile karşılandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından geçen ocak ayında hayata geçirilen "Her gün süt içiyorum sağlıkla büyüyorum" projesi kapsamında 15 okulda ilköğretim 3 ve 4'üncü sınıf öğrencilerinin süt içme alışkanlığını geliştirmeye yönelik seminerler verildi. Proje sonunda, ilköğretim 3 ve 4'üncü sınıf öğrencileri arasında resim yarışması düzenlendi. İzmir'in tüm ilçelerinden yarışmaya katılan öğrencilerden 60'ı dereceye girdi. Törende, Melih Tuncay İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencilerinin Zeybek, İzmir Tarım Spor Güreş ekibinin yaptığı gösteri büyük alkış aldı. Törende konuşan Birlik Başkanı Gülkaynak, 2016 yılını başlangıç olarak kabul ettiklerini söyledi ve projeye katılanlara teşekkür etti.

SÜTTE ÜRETİM VAR TÜKETİM AZ

Projenin finali olduğunu, ancak mutlaka devam etmesi gerektiğini anlatan İl Müdürü Güldal, "Süt içme alışkanlığını geliştirmek istiyorum. Çünkü dünyada kişi başı yıllık süt tüketimi 100 kilogram bizde ise 30 kilogram. Büyüdükten sonra süt içme alışkanlığı kazanılmıyor. Yeterli süt üretimimiz var, ancak bunu tüketmeyi de bilmeliyiz. Çocuklarımızın gelişmeleri için mutlaka süt tüketmeleri gerekiyor" diye konuştu. Vali Toprak, "Öğrencilerimizin çok iyi yetişmesi gerekiyor. İlimize, ülkemize, devletimize, milletimize, Cumhuriyetimize ve geleceğimize çok iyi şekilde katkı koymaları gerekiyor. Onun için çocuklarla yürütülen projeler çok önemli. Bu anlamda da bir çok proje hayata geçiriliyor. Bu onlardan birisi, emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.

Tufan HAMARAT / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!