DEPARK İzmir'e ödülle dönüyor

Güncelleme Tarihi:

DEPARK İzmire ödülle dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 16:39

DEPARK İzmir'e ödülle dönüyor

Haberin Devamı

DOKUZ Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK) 4'üncü Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'nde erken aşama teknoparklar arasında 2'inci sırada yer aldı.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi' açıklandı. Türkiye'de 51'i aktif olmak üzere kurulan toplam 64 teknoloji geliştirme bölgesinin değerlendirmeye alındığı zirvede dört kategoride ödüller sahibini buldu. Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi, erken aşama teknoloji geliştirme bölgeleri kategorisinde ikinci oldu. DEPARK, Türkiye genelinde tüm teknoparkların genel sıralanmasında ise sekizinci sırada yer aldı.
Ödül törenine Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, DEPARK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Özgören, DEPARK Genel Müdürü S. Necip Özbey, Akademik Koordinatörler Prof. Dr. Azize Ayol, Prof. Dr. Adile Öniz ve DEPARK bünyesinde şirketi bulunan Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu katıldı. Prof. Dr. Adnan Kasman, elde edilen bu başarının hem Dokuz Eylül Üniversitesi ve teknoparklar hem de İzmir için çok büyük önem taşıdığını söyledi.
12 Bin metrekarelik Ar-Ge ve inovasyon amaçlı ofis alanında, yüzde 98'in üzerindeki doluluk oranı ile 1100'den fazla kişinin istihdamına imkan sunan DEPARK, Türkiye'nin ilk tematik sağlık teknoparkını açmanın yanı sıra, diğer üniversite, teknopark ve sanayi kuruluşlarının içinde bulunduğu ekosistemi ile İzmir'in inovasyonun başkenti olması yolunda ilerlemesine katkıda bulunuyor.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!