Deniss Moda dünya kadınlarının gözdesi

Güncelleme Tarihi:

Deniss Moda dünya kadınlarının gözdesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2016 09:36

Deniss Moda dünya kadınlarının gözdesi

Haberin Devamı

ARAP ülkeleri ve Avrupa'daki kadınlaran özel gecelerde giydikleri göz dolduran tasarımlarıyla ilgi gören İzmirli firma Deniss Moda, kurulduğu günden beri ürettiği binin üzerindeki nişanlık ve abiye tasarımları ile dikkat çekiyor.
İzmir'de 2004 senesinde, Deniz ve Engin Şentürk çifti tarafında küçük bir aile işletmesi olarak kurulan Deniss Moda, zamanla büyüdü. İzmir'de toplam 1500 metrekare bir alanda 48 çalışanıyla faaliyet gösteren Deniss Moda, iç pazarının yanı sıra ihracat da yapıyor. Türkiye'de 70 şehirdeki mağazalarda tasarımları tüketiciyle buluşan Deniss Moda, Avrupa başta olmak üzere Arap ülkelerinde de kadınlardan ilgi görüyor. Avrupa ülkelerinde 30 noktada tüketiciyle buluşan Deniss Moda ürünleri, Arap ülkelerinde 25 mağazada satışa sunuluyor.
Moda ve günün trendlerini yakından takip ederek tasarım ünitesinde kendine özgü yorum ve sitiliyle dikkat çeken Deniss Moda'nın sahibi Engin Şentürk 2016 ve 2017 nişanlık, abiye trendleri hakkında da bilgi verdi. Şentürk, "2004 yılında eşim Deniz hanım ile birlikte kurduğumuz Deniss Moda 13 yaşına girdi. Başlangıçta, kendimize yetecek kadar küçük çaplı bir iş yerimiz 3, 5 kişi de çalışanımız olsun bu işi yapalım dedik. İşimizi çok severek yapıyoruz daima kaliteli farklı şeyler yapmaya çalıştık. Her firma nişanlık olarak 10-15 yeni tasarım sunarken biz yılda ortalama 150 parça sunduk. Bu da zamanla bizim müşterilerimiz tarafından öne çıkarılan, takip edilen bir firma olmamızı sağladı. Piyasada ürünlerimiz satıldıkça bizi talep eden firmalar da çoğaldı. Ve böylece sektörde ilk çıkışımızdaki hedefimizin üzerine çıkarak büyümeye başlamış olduk. Bugün 48 çalışanı ile1500 metrekare alanda üretim yapan bir firma haline geldik. Kurulduğumuz günden itibaren satışa sunduğumuz toplam 1880 adet farklı model var. Modellerimizi günün renk ve trendlerine uygun olarak piyasada olmayan farklı tasarımlar ile üretiyoruz. Tabii ki renkli üretim yapıyoruz. Nişanlık ve abiye, gelinlik gibi tek renk kumaş ve dantel ile olmuyor. Kumaş, tül, dantel, boncuk gibi materyallerin hepsini kombin yapmak ve stok olarak bulundurmak gerekiyor. Sezonunda moda olan bir renk bir yıl sonra satmayabiliyor ve elinizde kalabiliyor buda bizim için bir risk" dedi.
Bu sene bordo rengi ve tonlarının trend olduğunu belirten Engin Şentürk, "Bordo, kırmızı, fes, somon ve pudra talep gören renkler. 2017 koleksiyonumuzun hazırlıkları başladı. Eylül 2016 sonu gibi koleksiyonun yüzde 70'i hazır olacak. 2-3 yeni renk çalışması yaptık ve şu an bununla ilgili nabız yokluyoruz. Üç boyutlu dantel ve işlemelerde bu sene epey revaçta. Malum dünyada gizli bir 3. dünya savaşı var ve bizim en çok ürün sattığımız ülkeler iç savaş halinde. Bu durum Libya, Irak, Filistin, Mısır, Ürdün ve Sudi Arabistan gibi ülkelerde pazarımızı sıkıntıya soktu. Bu nedenle yeni pazarlar arıyoruz; bu sene riski üçe böldük üretimin üçte birini Araplara, üçte birini Avrupa'ya, geri kalanını ise iç piyasaya vereceğiz. Avrupa'da 30 mağazada, Arap ülkelerinde 25, Türkiye'de ise 70 ilde ürünlerimiz satışa sunuluyor" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!