Demirtaş: Girişimci rehber sahibi olmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş: Girişimci rehber sahibi olmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 16:50

Demirtaş: Girişimci rehber sahibi olmak istiyor

Haberin Devamı

KEİRETSU Forum Türkiye İşbirliği ile İyi Niyet Protokolü imzalayan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, girişimciler için fikir ve paranın da yetmediği zamanlar olduğunu, girişimcinin doğru bir yol haritası, bir rehber istediğini belirtti. Keiretsu Forum Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aydonat Atasever ise imzalanan protokolle İzmirli girişimcilerin dünyaya açılacağını, uluslararası markaların yaratılmasının kolaylaşacağını söyledi.

İzmir Ticaret Odası-Keiretsu Forum Türkiye İşbirliği ve İyi Niyet Protokolü İmza Töreni, İzmir Ticaret Odası 2. Kat Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. İmza törenine, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Keiretsu Forum Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aydonat Atasever ve Keiretsu Forum Türkiye Kurucu Ortağı İTO Meclis Üyesi Bülent Akgerman katıldı. İyi Niyet Protokolü İmza Töreni’nde konuşan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, “2000’li yıllarla birlikte dünya ekonomisine yön veren kavramlar değişti. Bilgi artık para kadar hatta daha da değerli bir sermaye haline geldi. Doğru fikirler, doğru enstrümanlarla buluştuğunda devrimsel nitelikte gelişmeler meydana geliyor. Ama her zaman iyi fikir ve girişimcilik ruhu yetmiyor. Bilgi ne kadar değerli bir sermaye de olsa, bildiğimiz anlamda sermaye yani para olmadan olmuyor" dedi. Girişimcilerin en büyük sorunlarının finansman olduğuna değinen Demirtaş, “ Fikir ve paranın da yetmediği zamanlar oluyor. Girişimci doğru bir yol haritası, bir rehber sahibi olmak istiyor. İşte bu noktada melek yatırımcı gerekli koruyucu durumunda oluyorö diye konuştu. Biz de “İzmir Ticaret Odası İş Melekleri ve Mentor Ağı'nı kurduk. Bu konuda çalışmaya başladığımız andan itibaren karşımıza hep aynı kurum çıktı, Keiretsu Forum Türkiye. Keiretsu Forum, üç kıtada faaliyet gösteren dünyanın en büyük organize melek yatırımcı ağı" dedi.

Keiretsu Forum Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aydonat Atasever ise İzmir’den birçok yenilikçi girişimcinin çıkacağını söyledi. Atasever, “İmzalanan protokol ile İzmirli girişimciler dünyanın birçok yerindeki yatırımcılar ile buluşacak. Böylece uluslararası bir markanın da yaratılmasını kolaylaştıracağız" dedi.

Timur TARLIĞ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!