Değişimin takipçisi değil, öncüsüyüz

Güncelleme Tarihi:

Değişimin takipçisi değil, öncüsüyüz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2021 09:22

Zeytin ve zeytinyağından salçalık domatese, turşudan mısıra kadar her türlü sebze-meyvenin üretim merkezi olan ve 60’dan fazla ülkeye ürünlerini ihraç eden Akhisar, tarımsal üretim açısından ülke genelinde 872 ilçe arasında 20’nci sırada yer alıyor. Türkiye’nin 30 şehrini geride bırakan Akhisar, tarımsal üretimdeki gücü, her gün gelişen sanayisi, nüfusu, ulaşım imkanları ve ticari faaliyetlerindeki çeşitliliğiyle hem bölge, hem de ülke ekonomisine güç katıyor.

Haberin Devamı


Akhisar’ın iç ve dış pazarda hedeflenen verimliliğe sahip olduğunu belirten Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, “Borsacılık anlayışı ile üreticimizin gelişmesine katkı sağlayacak projeler üretirken, gerekli olan eğitimi gerçekleştirerek kaliteli ve verimli üretimi hedefliyoruz. Küresel ticarette rekabet gücünü artıracak değişimlerin takipçisi değil, öncüsü olarak hareket ediyoruz. Zeytin ve zeytinyağı başta olmak üzere Akhisar’da yetiştirilen ürünlerimizi rekabet gücüne sahip, bilgili, bilinçli üreticilerle en iyi şekilde tanıtmak ve her ürünümüz açısından Akhisar’ımızı marka şehir haline getirmek için çalışıyoruz. Bunun da sonuçlarını alıyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK
Akhisar OSB’nin 60 fabrikayı bünyesinde barındırdığına dikkat çeken Alhat, “Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri İhtisas OSB ile Türkiye’de bir ilki başardık. Ülkemizin zeytin ihtiyacının büyük bir bölümünün karşılandığı bölgede zeytinin daha iyi işlenmesi ve ihracatının geliştirilmesi için 2012’de Türkiye’nin ilk ve tek Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri İhtisas OSB’si kuruldu. Her iki sanayi bölgemizde 10 bini aşkın kişi istihdam edilirken durmadan üretim yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Tüm bu özellikleri ile Akhisar’ı, ‘işine dört elle sarılan, üreten, ürettiği her ürüne gözü gibi bakan, fedakar ve güçlü insanların şehri’ olarak tanımlayan Alper Alhat, “Üreticisinden firma temsilcilerine kadar ekonomiye değer katan, vatandaşın Akhisar ürünlerine güvenmesini sağlayan herkese tüm ülke adına teşekkür ederim. Bizler bugünlere gelmemizi çalışkan çiftçimize, sanayicimize borçluyuz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!