Daha ince ve keskin yüz hatları için bişektomi

Güncelleme Tarihi:

Daha ince ve keskin yüz hatları için bişektomi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2023 17:31

YÜZÜN daha iyi bir görünüm kazanmasını sağlayan bişektomi ameliyatının aynı zamanda yanak inceltme cerrahisi olarak da bilindiğini belirten İzmir Tınaztepe Üniversitesi Özel Buca Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Onur Öztürk, bişektomi operasyonuyla daha belirgin elmacık kemikleri ve daha ince bir yüz hattına sahip olunabildiğini kaydetti. Bişektominin yüzün daha uzun ve daha ince görünmesini sağlarken, yüzde meydana gelen yuvarlak görünümün ortadan kalkmasına da yardımcı olduğunu ifade eden Öztürk, bişektomi operasyonu geçiren hastaların ayakta tedavi gördükleri için yine aynı gün içerisinde taburcu olabileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

 

KİMLER YAPTIRABİLİR?

Bişektomi operasyonunun normal kiloya ve yuvarlak bir yüze sahip 18 yaşından büyük erkekler ve kadınlara uygulanabildiğini kaydeden Öztürk, “Bununla birlikte aşırı kilolu veya obezitesi olan kişilere ve 45 yaşın üzerindeki hastalara önerilmemektedir. Bişektomi, ayakta tedavi edilen bir ameliyat türüdür. Bişektomi, cerrahın yanakların içinde, yağ torbalarının yanında küçük bir kesi ile müdahale ederek yaptığı bir operasyondur. İşlem her iki yanağa da uygulanır. Bişektomi ameliyatının tamamı 30 ila 45 dakika arasında sürer ve hasta aynı gün içerisinde taburcu edilir. Hastanede yatış gerektirmez” dedi.

AMELİYAT SONRASI

“Bişektomi ameliyatı yatış gerektirmediği için operasyonun hemen sonrasında hasta günlük hayatına hızlıca adapte olabilir” diyen Öztürk, ameliyat sonrası süreç ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Bişektomi ameliyatı sonrasında her hastanın iyileşme süreci farklılık gösterebilmektedir. Fakat genel olarak operasyondan sonraki 14 günlük süreçte hastalarda iyileşme gözlemlenir. Bişektomi ameliyatından sonraki ilk üç gün boyunca yumuşak besinler ve soğuk içecekler tüketilmesi olası bir kanamanın da önüne geçecektir. Ayrıca hastanın ilk 5 gün boyunca ağır ve fiziksel aktivitelerden uzak durması gerekir. Operasyondan 5 gün sonra günlük aktivitelerinize normal olarak devam edebilirsiniz. Yüz bölgesinde belirli bir şişlik hissedilebilir, ancak bu durum normaldir. Bişektomi ameliyatından sonraki 3 gün boyunca her 4 saatte bir 15 dakika boyunca doğrudan yanağınıza soğuk pres uygulayarak şişmeyi azaltabilirsiniz. Bişektomi ameliyatı ağız içinde yapıldığı için 7 gün boyunca her 12 saatte bir tuzlu su ile gargara yapmak ve hekiminizin verdiği ilaçları kullanmak oldukça önemlidir. Bişektomi operasyonu sonrası hastada yara izi oluşmaz. Operasyon yanak içinden yapıldığı için dışarıdan bakıldığında herhangi bir ameliyat izi ile karşılaşılmaz. Operasyon sonrasında şişliklerin inip hastanın yüzünün oturması belirli bir zaman alabilir. Bu durum kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!