CruIse gemisinde tıp hukuku kongresi

Güncelleme Tarihi:

CruIse gemisinde tıp hukuku kongresi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2023 18:02

6’ncı Uluslararası Tıp ve Hukuk Kongresi, 43’ü engelli kabin olmak üzere toplamda bin 680 kabinli cruise gemisi MSCSplendida’da düzenlenecek. Kongreye tıp ve hukuk alanından 200’e yakın üst düzey katılımcı katılacak. Gemi, İstanbulGalata Port’tan 5 Ekim’de hareket edip İtalya-Yunanistan-Kuşadası rotasını izleyerek 13 Ekim’de İstanbul’a dönecek.

Haberin Devamı

DOKUZ Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Hekim Birliği Sendikası, Tıp Hukuku Enstitüsü, Tabip-Sen, Hekim Hakları, Hukukçu Eczacılar Derneği, Bangsamaro Türk Eğitim Akademisi işbirliği ve Dosthealth Tedavi ve Turizm organizasyonu ile hazırlanan 6’ıncı Uluslararası Tıp Hukuku Kongresi 5-13 Ekim tarihleri arasında ilk defa gemide gerçekleştirilecek. Kongreye başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda akademisyen, avukat, hukukçu ve doktor katılacak.

CruIse gemisinde tıp hukuku kongresi

HUKUK VE SAĞLIK KONUŞULACAK

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Tıp Hukuku Kongresi’nin daha önce Bodrum, Antalya, Seferihisar gibi farklı lokasyonlarda yapıldığını belirten Kongre Başkanı Av. Prof. Dr. Dr. h.c. Hakan Hakeri, şu bilgileri verdi: “Son kongremizi tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi dolayısıyla online olarak gerçekleştirmiştik. İki yılda bir olarak düzenlenen bu kongremizde hem farklı lokasyonları görmek, hem de pandemi döneminde bir araya gelemediğimiz için bu yıl diğerlerinden farklı olarak deniz üzerinde gerçekleştirmek istedik. Farklı bir deneyimi yaşayacağımız bu kongrede önemli konuları konuşarak sektörde var olan sorunlara da çözüm önerilerinde bulunmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda tıp hukuku konusu başta olmak üzere kongremizde ele alacağımız konu başlıkları şu şekilde: Aydınlatma ve rıza metinleri, kayıt ve ispat problemleri, sözleşmeler, sağlık turizmi, ilaç hukuku, tıpta modern yöntemler ve hukuk, hukuki sorumluluk, tıp hukuku eğitimi, biyotıp hukuku, malpraktis, karşılaştırmalı hukuk, kişisel veriler, arabuluculuk ve uzlaştırma, tıp ceza hukuku... Her bir kendi alanında uzman akademisyenlerin konuşmacı olarak katılacağı kongremizde karşılıklı görüş alışverişinde bulunacağız.” Kongrenin organizasyonunu gerçekleştiren Dosthealth Kurucusu Gülten Dost ise “Ülkemizdeki hukuk kongrelerinde her zaman ilklere imza atan, öncü olan kongremizi bu kez de yine hukuk alanında bir öncü olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı’nın ev sahipliğinde ve Hekim Birliği Sendikası’nın destekleriyle deniz üzerinde gerçekleştireceğiz. Dokuz gün sürecek olan Tıp Hukuku Kongresi’ne Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 250 akademisyen katılacak. 43’ü engelli kabin olmak üzere toplamda bin 680 kabinli MSC Splendida gemisinde gerçekleşecek olan kongremizde tüm sunumlar denizde seyir günlerinde yapılacak. Kongrenin verimli olması, ülkemiz tıp hukukuna büyük katkıları olmasını amaçlıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!