Çok özel bir oluşum: Güneşin Kadınları

Güncelleme Tarihi:

Çok özel bir oluşum: Güneşin Kadınları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2022 06:16

Güneşin Kadınları başlangıçta aynı siyasi oluşum içerisinde tohumu atılmış zamanla herkese kapılarını açmış bir organizasyon. Kendi olanaklarıyla üretim yapan kadınların, tüketici ile buluşma imkanı bulamayan ürünlerine satış ortamı sağlayan örnek bir kadın kooperatifi. Türkiye çapında 14 şubesi mevcut. 

Haberin Devamı

 

 

10 kadının öz sermaye ve güç birliği ile Kasım 2021’de açılmış Edremit Şubesi. Edremit Belediyesi'nin de önemli destekleri olmuş. Başkan Emine Çevik Kıvırcık ile birlikte Semra Arvış, Zuhal Tohman, Rahşan Yılmaz, Nihan Bayrak, Meral Kantur, Sema Yılmaz, Mahmure Çengel, Nesrin Akgün ve Özlem Uysal'dan oluşuyor Edremit Güneşin Kadınları. 

Edremit merkezde, eski belediye binasının restore edilen Gençlik Merkezi'nde yer alan şık bir kafe işletiyorlar. Mağaza kısmında üretenlerden ulaşan ve satışa sundukları doğal gıdalar, el sanatları ürünler, giysiler ve hediyelik eşyalar mevcut. Bununla birlikte çok lezzetli kurabiyeler, pastalar, börekler, sarmalar, mantılar ve şerbetlerde beğeninize sunuluyor. Çay ve kahve elbette hiç eksik olmuyor.

Haberin Devamı

Bu şık kafede; kış ve bahar sezonunda etkinlikler düzenlenmiş, yazarlara imza günleri olanağı sağlanmış. Önümüzdeki kış da workshoplar gerçekleştirme planları var. Sadece kadınlar değil erkekler de katılım gösteriyor bu etkinliklere. 

Güneşin Kadınları, artık bir üretim yerine sahip olmayı arzu ediyor. Kadın emeğini sosyal güvenlik altında, üretimi de destekleyerek değerlendirmeyi hedefliyor. Kendilerini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Facebook ve Instagram'da Güneşin Kadınları Edremit hesabından kendilerine ulaşılabiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!