Çocuklarda geniz eti problemlerine dikkat

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarda geniz eti problemlerine dikkat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2022 19:42

Çocukların yetişkinlere göre daha çabuk hastalandıklarını belirten Op. Dr. Erdal Gülbunun bağışıklıklığın yeterince gelişmemiş olmasından kaynaklandığını söyledi.

Haberin Devamı

ÖZELLİKLE kreş, ana sınıfı ve okullarda, kapalı ortamlarda solunum yoluyla bulaşan hastalıkların çok yaygınlaştığını belirten KBB Uzmanı Op. Dr. Erdal Gül, bu noktada öğretmenlere ve annebabalara önemli sorumluluklar düştüğünü söyledi. Sınıf gibi kapalı ortamların yeterince havalandırılması ve üst solunum yolu enfeksiyonlu çocukların, en azından enfeksiyonlarının en şiddetli dönemlerinde birkaç gün okula gönderilmeyip evde izole edilmesinin enfeksiyonun diğer çocuklara bulaşma riskini azaltacağını söyleyen Op. Dr. Erdal Gül, “Sık hastalanan çocuklarda kansızlık, vitamin eksiklikleri, geniz eti ve bademcik büyüklüğü gibi hastalıkların varlığı da araştırılmalıdır. Çocuğun sürekli ağız solunumu yapması, burun tıkanıklığı olması, genizden konuşması, hırılıtılı soluması, uykuda horlama, hatta uyku esnasında nefes durması (apne) gibi belirtileri olan çocukların geniz eti büyümesi yönünden mutlaka uzman bir KBB uzmanı tarafından incelenmesi gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

GENİZ ETİ BÜYÜKLÜĞÜ

Geniz eti büyüklüğü olan çocuklarda bazı problemlerin de oluşabileceğini kaydeden Op. Dr. Erdal Gül, “Geniz eti büyük olan çocuklarda işitme kaybı, horlama, apne, idrar kaçırma, orta kulak iltihabı, sinüzit, sık üst solunum yolu enfeksiyonu, ağız ve diş yapısında bozukluklar, gelişme geriliği görülebilir. Çocuğunuzda bu bulgular var ve sık tekrarlıyor, hatta düzelmiyorsa mutlaka bir KBB hekimine başvurun” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!