Çocuklarda geniz eti ne zaman alınmalı?

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarda geniz eti ne zaman alınmalı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2021 14:33

İzmir Özel Can Hastanesi Kulak BurunBoğaz (KBB) Hastalıkları UzmanıProf. Dr. Ali Vefa Yücetürk, çocuklarda görülen geniz eti problemleri içinönemli açıklamalarda bulundu

Haberin Devamı

VÜCUT için önemli bir doku olan geniz etinin, burnun arkasında, damağın üstünde yer aldığını söyleyen Prof. Dr. Ali Vefa Yücetürk, “Burundan giren bakteri ve virüsleri yakalayan geniz eti, vücudun bu mikroorganizmalara karşı savunmasına yardımcı olarak antikor üretme görevi yapar. Geniz eti ile ilgili problemler özellikle çocuklar söz konusu olduğunda sorunlara yol açabilir. Sürekli olarak iltihaplanan veya büyüyen geniz etinin cerrahi bir operasyonla alınması doktor tarafından önerilebilir. Geniz eti alınan çocukların daha az burun, boğaz enfeksiyonu geçirmesi genel bir durumdur” dedi.

BÜYÜME GERİLİĞİ GÖRÜLEBİLİR

Geniz etinin büyümesi ve iltihaplanmasının, vücudun sürekli tekrarlayan hastalıklarla mücadele etmesi anlamına geldiğini kaydeden Prof. Dr. Ali Vefa Yücetürk, “Bu mücadele durumu, uyku kalitesini ve uykuda salgılanan hormonların salgılanmasını düşürür. Durum iştah kaybıyla birlikte gelişim geriliğine neden olabilir. Aynı zamanda ağız ile solunum yapan çocuklarda diş gelişimi de olumsuz etkilenir, diş yapısı bozulabilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

BELİRTİLERİ NELERDİR? » Sürekli ağızdan nefes almak. » Burundan nefes alırken zorluk çekme. » Nefes alırken ses çıkarma. » Genizden konuşma. » Uyku apnesi. » Uyku halindeyken horlama. » Tekrarlayan orta kulak problemleri.

GENİZ ETİ BÜYÜMESİNE BAĞLI TEKRARLAYAN PROBLEMLER » Uykusuzluk. » İştahsızlık ve büyüme geriliği. » Çene ve yüz kemiklerinde gelişim bozukluğu. » İdrar kaçırma. » Sık tekrarlanan orta kulak iltihabı. » Sinüzit. » Öksürük. » Hırıltılı nefes. » Baş ağrısı.

AMELİYAT NE ZAMAN?

PROF. Dr. Ali Vefa Yücetürk, “Nefes almak artık çok zorlaşmış, uyku apnesi problemi ve konuşma bozuklukları gözlemleniyorsa, sık orta kulak iltihabı oluyorsa, geniz etini cerrahi müdahaleyle almak gerekebilir” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!