Çinli sanatçılara İzmir turu

Güncelleme Tarihi:

Çinli sanatçılara İzmir turu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 16:28

Çinli sanatçılara İzmir turu

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Odası'nın kenti Çin'de tanıtmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında İzmir'e gelen Çinli sanatçılar 'Türkiye'de kriz var' söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, herkesin keyifle yaşadığını ülkelerinde anlatacaklarını dile getirdi.

İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) İzmir'i tanıtmak için yürüttüğü faaliyetler kapsamında Çinli sanatçılar İZTO'da ağırlandı. İZTO Protokol Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen görüşmede, sanatçılara ilk olarak İzmir'in tanıtım filmi izlettirildi. Çin ile Türkiye arasındaki ilişkileri canlı tutmanın çok önemli olduğunu söyleyen İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş, ilişkilerin kültür ve sanat seviyesinde ilerlediğini belirterek, "İzmir 8 bin 500 yılık tarihe sahip ve tarihçilerin 'Güzel İzmir' olarak tanımladığı bir kenttir. Turizmde gerekli her şeyimiz var, gastronomimiz var. Farklı kültürleri barındırıyoruz ve bu bakımdan çok renkli bir şehre sahibiz. Her gelene hitap edecek bir kentimiz var. Ülkeler arasında sanata, kültüre dayanmayan ekonomik bağların ne kadar hızlı kopabildiğini görüyoruz. Dolayısıyla sizlerin ziyareti bizler için son derece kıymetli" dedi.

Bu yıl Çin'de 'Türkiye Turizm Yılı' olduğunu ifade eden Özkardeş, ilişkilerin gelişimine katkıda bulunması adına sosyal medyanın önemine dikkat çekti. Çin'de İZTO olarak çeşitli platformlarda dijital medya programı yürüttüklerini anlatan Özkardeş, şöyle konuştu:

"Sosyal medyada birçok takipçimiz olması bizi heyecanlandırıyor. Odamızda Türkiye'nin hiçbir odasında olmayacak kadar güçlü bir turizm grubu kurduk ve Çin ile olan ilişkilere büyük önem veriyoruz. Asya Pasifik Bölgesi'nde fuarlara katılıyoruz. Firmalara da katılması için ciddi teşvik de bulunuyoruz ve her türlü ilişkilerimizin gelişeceğine inanıyoruz."

KÜLTÜRÜ ÇİN'DE TANITACAKLAR

Türkiye'de bir kriz ve tehlike algısı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Çin Heyet Başkanı Gu Zhenqing da, Türkiye'de gördükleri sanatlar ile kültürleri Çin'de tanıtacaklarını ifade etti. Türkiye ile ilgili kriz söylentileri olduğunu belirten Zhenging, "Bize 'Türkiye'de kriz var, tehlike var, sakın gitmeyin' diyorlardı. Ama böyle değilmiş, gördüğümüz gibi gerçekten herkes çok rahat ve keyifle yaşıyor. Tüm bunları Çin'de anlatacağız" dedi.

Çinli sanatçıların İzmir kent merkezini ve tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı gezdikten sonra Selçuk, Seferihisar, Efes'te şehir turu yapacağı belirtildi. Çinli sanatçılar ayrıca İzmir'de bir kültür festivali düzenlenmek istediklerini söyleyerek, İzmir Enternasyonal Fuarı'nda da ülkelerini tanıtma taleplerini iletti.

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!