Çiğlili çocuklar Ata'sının izinde

Güncelleme Tarihi:

Çiğlili çocuklar Atasının izinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2019 10:15

Çiğlili çocuklar Ata'sının izinde

Haberin Devamı

ÇİĞLİ Belediyesi, 'Atatürk'ün izinde adım adım İzmir' projesi kapsamında anaokulu ve kreş öğrencilerine Alsancak'ta bulunan Atatürk Müzesi'ne gezi düzenledi.

Çiğli Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe, Çiğli'de yaşayan birçok anaokulu ve kreş öğrencisi katıldı. Gezide çocuklara, belediye personellerinden oluşan bir ekip eşlik etti. 78 yıldır halka açık olan müzenin tarihi ve hikayeleri uzman rehberler eşliğinde çocuklara anlatıldı. Çocukların merak ettiği sorular rehberler tarafından cevaplandı. Görevli personeller, yolculuk sırasında çocukların keyifli vakit geçirmesi adına çeşitli oyunlar da düzenledi.

Tarihine sahip çıkan toplumların geleceğe sağlam adımlarla yürüyebileceğinin altını çizen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Tarihimizi ve tarihimize yön veren kahramanlarımızı gelecek nesillere en doğru şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Üzerinde yaşadığımız toprakların ne tür zorluklarla ve kahramanlıklarla kazanıldığı bilincini çocuklarımıza aşılamak amacıyla sürdürdüğümüz gezilerimiz devam edecek" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!