Çeşmeli genç aşçılar, 24 ödül kazandı

Güncelleme Tarihi:

Çeşmeli genç aşçılar, 24 ödül kazandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2018 14:40

Çeşmeli genç aşçılar, 24 ödül kazandı

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme ilçesindeki Çeşme Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nde (MTAL) eğitim gören genç aşçılar, İstanbul'da gerçekleştirilen 16. İstanbul Mutfak Günleri'nden 24 madalya ile döndü.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından 22-25 Şubat arasında düzenlenen 16. İstanbul Mutfak Günleri'ne, 30 ülkeden 450'si yabancı 2 bin 100 yarışmacı aşçı katıldı. Yarışmaya, Çeşme MTAL öğrencileri de 24 kategoride katıldı. Oldukça heyecanlı geçen yarışma sonucunda, Çeşme MTAL öğrencileri, Lise Ana Yemek kategorisinde 2 gümüş, 5 bronz; Lise Balık Yemeği kategorisinde 1 gümüş, 3 bronz; Lise Tatlı Tabağı kategorisinde 1 gümüş, 3 bronz, 1 merit; Lise Makarna kategorisinde 2 gümüş, 2 bronz; Pizza kategorisinde 1 gümüş, 3 bronz madalya aldı. Çeşmeli genç aşçılar, toplamda 7 gümüş, 16 bronz, 1 merit madalya kazanarak, Çeşme'yi başarı ile temsil etti.

"ÇITAYI YÜKSEK TUTUYORUZ"

Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Aydan Çakmakoğlu, yarışmada ödül alan tüm öğrencilere teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi. Çakmakoğlu yaptığı açıklamada, okul olarak her yarışmadan ödülle döndüklerini, çıtayı hep yüksek tuttuklarını söyledi.

"GENÇ TURİZMCİLER ÇEŞME'DE YARIŞACAK"

Müdür Başyardımcısı Tamer Örs de ilçede düzenlenecek 'Genç Turizmciler Yarışıyor' adlı yarışmaya yoğun bir katılım talebi olduğunu kaydetti. Örs, "Yarışmaya katılmak isteyen kurumlar, Çeşme MTAL web sayfasında tüm detayları bulabilirler" dedi.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!