Cem Güventürk “Öyküler” isimli yeni kitabını yayınladı

Güncelleme Tarihi:

Cem Güventürk “Öyküler” isimli yeni kitabını yayınladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2021 09:21

Okurlarının, çizdiği karikatürleri "Aynı ben!" tepkisiyle okuduğu, son yılların adından en çok söz ettiren İzmirli karikatürist Cem Güventürk dördüncü kitabını okurlarıyla buluşturdu.

Haberin Devamı

 

 

Sanatçının “Öyküler” adını verdiği kitap, yayınladığı önceki karikatür kitaplarından farklı olarak bu kez ruha dokunan çizgi öyküleri bir araya getiriyor. Sanatçının, içerik olarak okurlarına ustalık eserini sunduğu “Öyküler” Nayss Yayınları tarafından okurların beğenisine sunuldu. Kitabın boyut ve baskı kalitesi, yine karikatür severler için son derece titizlikle seçildi ve hazırlandı.

Aralık ayının ortasında satışa sunulan ve sadece internet üzerinden satın alınabilen kitabın hızlıca 3. baskısını yapması, yılın en çok satanları arasında olacağını şimdiden gösteriyor.

Cem Güventürk kitabın arka kapak yazısında kitabı şöyle anlatıyor;
"Hepimiz öykülerin birer parçasıyız. Bazı öykülerde yollar kesişir, bazıları tam ortada biter. Bazı öyküleri yaşadıkça anlatırız, bazılarını anlatabilmek için yaşarız. Yani yaşadıkça kalem ve kâğıt hiç durmaz, ama yorulur; o yüzden bazı öyküler bizi yazar, bazılarını da biz..."

Haberin Devamı

Cem Güventürk “Öyküler” isimli yeni kitabını yayınladı

İnstagram: @cemguventurk

CEM GÜVENTÜRK KİMDİR?

12 Nisan 1989’da İzmir’de doğdu. 2007 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film Animasyon Bölümü’nü kazandı. 2009 yılında, üniversite 2. sınıftayken ilk amatör karikatürü Penguen Dergisi'nin Yumurtalar sayfasında yer aldı. Amatörlüğü Penguen Yumurtalar sayfası ve Uykusuz Dergisi "Beni Düşündüren Şeyler" köşesiyle 2015'e kadar sürdü. Aynı dönemde alanıyla ilgili çizgi film animasyon projelerinde yer almaya başladı. 3 boyutlu animatör olarak başladığı kariyerine konsept sanatçı olarak devam eden

Güventürk, karikatüre ilgisini hiç kaybetmedi ve 2015 yılında Penguen Dergisi'nde kendi köşesini çizmeye başladı. Sanatçı, 2016 yılında "Çünkü Bir Anlamı Vardır", 2017'de "Yine böyle Hissettiğinde" ve 2018'de "Sanki Sen Aynı Ben" adlı karikatür albümlerini çıkardı.

Haberin Devamı

Farklı tarz ve tekniğiyle göze çarpan Cem Güventürk kullandığı dil ve benimsediği alışılmadık renklendirme tekniğiyle kısa sürede adından söz ettirmeye başladı. Sanatçı, İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde animasyon dersleri vermektedir. Çeşitli sinema filmi, dizi ve reklamlarda animasyon ve konsept sanatçılık görevini sürdürmekte, halen Uykusuz, Kafa ve Calling dergilerinde de çizmektedir.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!