Çağrı Doğuş ile aramızda kalmasın: Yasin Becek imzası

Güncelleme Tarihi:

Çağrı Doğuş ile aramızda kalmasın: Yasin Becek imzası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2022 03:53

  Alaçatı gece hayatının dikkat çeken işletmecilerinin başında gelen Yasin Becek, ortağı olduğu Limon Köyiçi ile lezzet ve eğlenceyi bir arada sunuyor. Aynı zamanda Ceyda Becek’le uzun ve mutlu bir evliliğe sahip olan Becek, iki kız babası. Tüm bu başarı sırlarını ve merak ettiğim ettiğim soruları sorduğum keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Haberin Devamı

Çağrı Doğuş ile aramızda kalmasın: Yasin Becek imzası

* Bugüne kadar birbirinden ünlü mekanların yatırımcılığını yaptınız. Hepsi de kısa sürede şehirlerin en popüler mekanlarından oldu. Bu başarının sırrı nedir?
- Ben başarının ekip çalışması olduğuna inanıyorum. Şu andaki ekibim minimum 8-9 yıldır benimle çalışıyor. Seneye meslekteki 20’nci yılımızı kutlayacağım. 19 senedir yanımda olan insanlar var.
* Limon Köyiçi sizce neden bu kadar sevildi?
- Limon Köyiçi’nin sevilmesinin birçok nedeni var. Mimarisi, sıcaklığı, mutfağı, güler yüzü... Limon Köyiçi’nde hepsi bir arada.
* Yemekleriniz konusunda iddialı olduğunuzu biliyoruz. Mutfağınızı özel kılan şey nedir?
- Mutfağımızı özel kılan tek şey kesinlikle başarılı şefimiz Eyüp Gül. Onun dışında bizde dondurulmuş ürün bulunmaz. Et dahil her şey günlük gelir. Sebzelerimiz, meyvelerimiz aynı tazelikte masaya servis edilir. Şefimiz Gül’ün sihirbazlığının yanında bu konu da bizim için çok önemli.
* Limon Köyiçi olarak Çeşme’deki hedefleriniz neler?
- Limon Köyiçi olarak 6’ncı senemizdeyiz. Alaçatı’ya değer katan bir markayız. İlmek ilmek, tırnaklarımızla kazıya kazıya geldik bugünlere. Hedefimiz, her sene yenilediğimiz menümüzle hizmetimizi daha üst seviyelere taşımak. Tabii başka projelerimiz de olacak, zamanla duyuracağız.
* Limon Köyiçi’nin bu kadar sevilmesini neye bağlıyorsunuz?
- Limon Köyiçi’nde komisi, garsonu, şefi, müdürü, işletmecisi, barmeni tam 64 kişi çalışıyor. İçinde en eski limon ağacı, ilçenin en eski ve en büyük palmiyesi var. Limon Köyiçi’nin sevilmesinin tek bir nedeni yok aslında. Her şey birbirine bağlı.
* Bodrum, Kuşadası ya da başka özel tatil beldelerinde frachising sistemiyle farklı şubeler düşünüyor musunuz?
- Franchising vermeyi artık düşünmüyoruz. Limon Köyiçi markasını Alaçatı’nın dışında başka yerde hayata geçirmek istemiyoruz. Bir Bodrum hayalimiz vardı. Tabii zaman ne gösterir bilinmez ama şu an için öyle bir düşüncemiz yok. Ama farklı markalarla İstanbul’da, Bodrum’da önümüzdeki yıllarda inşallah olacağız.
* En sevdiğiniz şarkı nedir? Limon’da en çok hangi şarkı çalarken eğleniyorsunuz?
- Uzi’nin sanki benim için özellikle yazdığı bir şarkı var: Gel bakayım buraya, yine geldik mekâna / Hadi bakalım, Yasin / Her an dönebilir devran / Kervan, bu gece de kervan... Bu sene favori şarkım ayrıca Bülent Ersoy’dan ‘Sefam Olsun’.
* Yatırımınızı neden Çeşme’ye yaptınız?
- Öyle güzel bir sebebi var ki! Eşimle o dönemde arkadaştık. Beni Çeşme’ye getirirdi. Çeşme’yi o sevdirdi. Sonra işte sevgili olduk, nişanlandık, evlendik. Burada bir şeyler yapmak hep hayalimizdi. Her yıl bir ev bakardık, kısmet olmazdı. Bir yerler bakardık, kısmet olmazdı. Bir Ot Festivali zamanı geldiğimde buldum, anlaştım. Sonra köyün içine indim. Her şey nasip. Dükkanı da buldum. Onun için Çeşme benim için çok kıymetli. Her zaman da öyle olacak. Yaşlılığımı da burada düşünüyorum. Yeni yatırımlarımızı da Çeşme’de hayata geçireceğiz. Şimdiden çok detay veremiyorum ama değişik iki markayla ilçemize güzellikler katacağız.
* Neden Limon?
- İlk defa bana Limon Köyiçi’ni gösterdiklerinde merdivenlerden indim, sol tarafa bir baktım yediveren limon ağacı, her yer sapsarı limon dolu, irili ufaklı... Palmiyenin dibine oturdum. Orası o zaman topraktı, şimdiki gibi değildi. ‘Ne koyacağız, ne koyacağız?’ diye düşünürken, aklıma ‘limon’ geldi. Hemen ortak grubumuza attım. Herkes çok mutlu oldu. Ben de çok mutluyum böyle bir ismi olduğu için. Limon ağacımız ilçenin en yaşlı yediverenlerinden biri ve çok bereketli geliyor bana. Çok mutluyum isminden.
* Gelen misafirlerinizden ne gibi yorumlar alıyorsunuz?
- Yüzde 100 her şey iyi olacak diye bir kaide yok. Mutlaka yüzde 10’luk bir ses çıkacaktır. Çıkması da bizim için çok önemli. Kendimizi eleştirmeliyiz, eksiklerimizi görmeliyiz. Ama gelen yorumların benim için en önemli tarafı, çok lezzetli yemekler yedikleri, çok iyi hizmet aldıkları... Gelen yorumlar çok olumlu ve bizi çok mutlu ediyor.
* Ailesine, eşine, çocuklarına çok bağlı birisiniz. Bu kadar yoğun çalışıp bunu nasıl başarıyorsunuz?
- Bana çok yardımcı olan bir eşim var. O yüzden çocukları da çok sosyal büyütüyoruz. Ceyda ile istediğimiz ve hayal ettiğimiz de buydu. O yüzden her şeyi beraber yapıyoruz. Sporumuzu beraber yapıyoruz, sinemamızı birlikte izliyoruz, yemeğimizi beraber yapıyoruz. Hepsi bana yol arkadaşlığı yapıyor.
* Yaz ayları Çeşme’de yoğun bir tempodasınız. Sürekli çalışıyorsunuz diyebiliriz. Tatile fırsatınız kalıyor mu?
- Çevremde şöyle komik bir hikaye var: Ben 6 ayımı ağırlıklı olarak Çeşme’de geçiriyorum. Beni hep tatilde sanıyorlar. Halbuki ben yılda en fazla 5 ya da 6 kez denize girmişimdir. Evimin havuzuna girdiğimi 2-3 senedir hatırlamıyorum. Gündüz başlıyor bizim işimiz. Gece olan konu tamamen düzen, sistemin ilerleyişi. Alım satımlarımız gündüz. Her şeyimiz gündüz. Limon günde 18 saatimi alıyor.
* Kış için farklı bir noktada projeniz var mı?
- Böyle bir projem olsa da artık paylaşmıyorum. Paylaşınca nazar değiyor. O yüzden biraz sürpriz kalsın. Ama elbet duyarsınız.

Haberin Devamı

Çağrı Doğuş ile aramızda kalmasın: Yasin Becek imzası

 

Çağrı Doğuş, Ceyda-Yasin Becek

 

Alaçatı nabzı

Haberin Devamı

ALAÇATI yeni haftayı yine açılışlarla karşıladı. Birbirinden farklı gözükse de aslında temel amacın eğlence olduğu mekanların ihtişamlı açılışları birbirini kovaladı. Aya Yorgi Koyu’nda bulunan Mano Del Sol, Viken Arman’la keyifli bir açılış gerçekleştirdi. Hemen yan komşusu Cove ise tüm partilere inat, şıklık ve cool tavrından taviz vermeden misafirlerine kapılarını açtı.

HER CUMARTESİ AYTA SÖZERİ
Club Baba’da konumlanan Hayal Kahvesi Alaçatı keyifli program listesiyle sezona ‘merhaba’ diyenlerden. Cuma günü Yaşar’ın sahne aldığı mekan sezon boyunca her cumartesi Ayta Sözeri’yi sahnesinde ağırlayacak. Hayranlarının bırakmadığı ve sahnesini iki ayrı kostümle tamamlayan Sözeri, “Bu yaz çok eğleneceğiz, hazır olun” diyerek, Çeşme eğlence hayatındaki yerinin altını çizmiş oldu.

Haberin Devamı

YILLAR SONRA ÖZCAN DENİZ
Cahide Alaçatı birbirinden iddialı isimleri çıkartmaya devam ediyor. Prestij müzik esintili sanatçı kadrosundan Mahsun Kırmızıgül öncesi bu hafta Özcan Deniz sahnedeydi... Yıllar sonra Alaçatı’da olmanın verdiği heyecan ve enerjiyle misafirlerine keyifli anlar yaşattı.

Çağrı Doğuş ile aramızda kalmasın: Yasin Becek imzası

MUAZZEZ ERSOY’LA NOSTALJİ
Muazzez Ersoy uzun bir aradan sonra Alaçatı’da sahneye çıktı. Kime Ne Alaçatı’da 3 saatlik performansı ve tükenmeyen enerjisi ile yeni nesil isimlere tatlı bir had bildirmiş oldu. Gece boyu iki kostüm değiştiren Ersoy’u bu yaz Alaçatı’da fazlasıyla göreceğiz gibi...

Çağrı Doğuş ile aramızda kalmasın: Yasin Becek imzası

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!