Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın: ‘Denizden babam çıksa yerim’ diyenlerin vazgeçemediği 10 adres"

Güncelleme Tarihi:

Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın: ‘Denizden babam çıksa yerim’ diyenlerin vazgeçemediği 10 adres
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2022 04:50

 AHHH sonbahar... Yaz mevsiminin son dönemine girdiğimiz bugünlerde bir hüzün kaplar içimizi... Biten aşklar, kış korkusu, yeni başlangıçlar... Ttüm bunların terapisi ise keyifli bir mekanda roka+balık... Henüz melankoli kanımıza işlemeden hazırlıklarımızı tamamlayalım istedik ve keyifli bir dosya hazırladık. İşte, Çeşme’nin balık konusunda en iddialı restoranları ve sizler için birkaç tüyo...

Haberin Devamı



Sea Salt
ALAÇATI menüsünün lezzetleri Sea Salt’ın deneyimli ekibinin mutfakta yorumladığı özel ama sade reçete ve vizyondan oluşuyor. Mekan; konforu, doğallığı, sadeliği yansıtan dekorasyonunun yanı sıra Ege Denizi’nden hazırladığı özgün menüsü ve menünün ruhuna uygun sunum detaylarıyla konuklarını farklı bir deneyimde buluşturuyor. Menüde mavi kuyruk karides, kömür ızgarada baby kalamar, bakır kazanda ahtapot ve suyu kaçmadan pişirilmiş ızgara balık çeşitleri gibi imza lezzetler yer alıyor. Mekanda menüyü denizin tam üzerinde yer alan iskelede deneyimlemek de mümkün. İskele uçsuz bucaksız bir Ege manzarasıyla yemek deneyimini unutulmaz kılıyor. Sea Salt Alaçatı ilk defa bu yıl gece saatlerinde bara dönen ambiyansıyla yaz boyunca canlı DJ performanslara ev sahipliği yaparak gün içinde pek çok deneyimi bir arada sunmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Amavi
AMAVİ, Akdeniz’in tüm limanlarını dolaşıp Ege’ye demir atmış bir balıkçının güncesini, dar bir patikanın ardından varılan denizlerin engin semalarını temsil eden bir sembol gibi... Alaçatı’da Alavya’nın bahçesinde, zeytin ağaçlarının arasında yer alan mekan, Ege ve Akdeniz’in doğasından, binlerce yıllık deniz kültüründen, zengin lezzetlerinden ilham alarak hayallerdeki masayı kuruyor. Amavi; doğanın, denizin, toprağın verdiği her ürünü özveriyle ve saygıyla işleyerek, bazen aylar süren bekleyişlerin ardından, bazen dalından, tarladan, denizden sofraya direkt ulaşan bir deneyim sunuyor. Akdeniz’in ve Ege’nin bereketli doğasından ürünlerin, odun fırınından, kömür ızgaradan, buhardan, yavaş pişimden çıkıp, en doğru şekilde ve kişisel tercihlere göre servis edilmesi üzerine kurgulanmış mutfağını bir deneyim haline getiriyor. Geleneksel lezzetlerimizden olan pişinin arasına ıstakoz koyarak bu yıl çok dikkat çeken marka, Türkiye’de ilk dry-aged dolabı ve çocuklara adeta balığı sevdiren balık sosisle birçok rakibinin önüne geçmiş gibi duruyor.

Fahri’nin Yeri
EGE Denizi’nin masmavi sularının yanı başında, sandallar arasında gerçek bir balık lokantası deneyimi için Alaçatı’nın ünlü mekanlarından Fahri’nin Yeri sizi bekliyor. Unutamayacağınız bir atmosferin yanı sıra aklınıza kazınacak lezzetleri keşfedebileceğiniz mekan, hem mezeleri, hem de balıklarıyla Alaçatı denince akla ilk gelen yerlerden biri olmayı sürdürüyor. Eski Türk filmlerinden birindeymiş gibi martılar, sandallar ve huzurlu bir müzik eşliğinde unutulmaz bir akşam sizi bekliyor.

Haberin Devamı

Defne Yaprağı
ÇEŞME’nin kalbi Dalyan’da bulunan Defne Yaprağı, harika bir samimiyetliğe ev sahipliği yapmayı, taze balıkları ve çeşitli mezeleriyle sofraları renklendirmeyi, güler yüzlü çalışanlarıyla sıcak bir ortam yaratmayı ve nostaljik parçalarıyla kalplerde mükemmel hisler uyandırmayı görev edinmiş. Servis edilen taptaze mezelerin yanı sıra karides güveç, bademli yeşil levrek ve zerdeçallı pilav leziz tatlar arasında öne çıkıyor.

Ortaya Mahsül
BURASI, Hacımemiş’te yürürken ufak bir kapıdan içeriye girip çok ferah bir ortamda geriye ‘ortaya gelsin paylaşalım’ diyeceğiniz konseptte bir mekan. Şimdi ise Şifne’de Gaia Otel’in sahilinde 60 kişilik oturma alanı, taze mahsülleriyle deniz ürünlerindeki iddiasını da ortaya koymuş oldu. Rezervasyonla misafirlerini ağırlayan mekanın en güzel zamanı ise kesinlikle gün batımı.

Haberin Devamı

Cura
GÜN batımının keyfini doyasıya sürebileceğiniz, denizin iki adım ötesinde olan nefis bir balık masasını Cura’da bulabilirsiniz. Mekan; denize sıfır konumu, ahşap sandalye ve masalarıyla tüm samimiyeti, lezzetleriyle de keyifli bir akşamı vaat ediyor. İnce detaylara sahip iddialı meze ve balık dolabına rakip ise kesinlikle deneyimlemeniz gereken ızgara köy peyniri. Denize ayaklarınızı sokmak istiyorsanız rezervasyon yaparak gitmenizi öneririm.

Horasan
ÇEŞME’de bir akşamınızı aile işletmesi olan bir balıkçıya ayırabilirsiniz. Denize sıfır bir mekan değil belki ama Alaçatı’nın kalabalığından uzaklaşmak için lezzet odaklı bir aile işletmesi. Yıllardır aynı çizgide hizmet vermeyi başaran ve bu konuda birçok mekana örnek olmuş markanın çok sayıda ünlü müdavimi var. Ahtapot carpaccio, ızgara kalamar, çıtır karides, ızgara sepet peyniri ve böcekli tagliatelle favorileriniz olabilir. Rezervasyon yaptırmış olsanız bile geç kalmayın, çünkü birilerinin gözü yerinizde olabilir!

Haberin Devamı

Niyazi
AİLELER, çiftler ve arkadaş gruplarıyla birlikte kaliteli zaman geçirmek istiyorsanız Balıkçı Niyazi’den başkasını aramayın. Muhteşem deniz manzarası eşliğinde ustaca pişirilmiş birbirinden taze balıkların keyfini çıkarabileceğiniz bu seçkin mekanın yaklaşık 40 farklı soğuk mezesi bulunuyor. Popülerliği dolayısıyla çok tercih edilen Balıkçı Niyazi’de rezervasyon yaptırmadan yer bulmanın çok zor olduğunu vurgulamak isterim. Balığı dışında en çok tavsiye edilen ve gecenin sonunda yemenizi önerdiğim çikolatalı suflesi müdavimlerinin buradan vazgeçememelerini sağlama konusunda usta. Tabii ki sufle dışında kazandibi ve çıtır helva gibi diğer klasik Türk mutfağı tatlılarıyla da gecenizi sonlandırabilirsiniz. Balıklar arasında en fazla olumlu geri dönüş alan ahtapot, levrek ya da trançayı mutlaka denemelisiniz.

Haberin Devamı

Ferruh’un Yeri
ÇEŞME’nin en keyifli yerlerinden biri olan Ildırı’da emsalsiz bir lezzet noktası olarak adlandırabileceğim bir nokta. Balık ve deniz ürünleri ile mezelerinin bir arada bulunduğu bu yerde harika gün batımı manzarası izlerken, masanıza gelen taze lezzetler eşliğinde keyifli akşam geçirebilirsiniz. Öne çıkan favorileri ıstakoz ızgara jumbo karides ve dolgulu mantar.

Can Baba
ÇEŞME’de ıstakoz ve böcek denilince birçok kişin aklına ilk Can Baba gelir muhtemelen. Ege Denizi’nin kıyısında doyumsuz manzarası, balıkları, mezeleri ve ıstakoz keyfi için Can Baba’ya misafir olmalısınız. Istakozcu Can Baba, Çeşme’nin çok sevilen yerinden biri haline gelmiş ve yıllardır da kalitesini devam ettiren markalardan. Istakozun ızgara sarımsak ve tereyağıyla mükemmel uyumu yakalamış halini denemenizi tavsiye ederim.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!