Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın "Bu yaz neler yapmadık ki! 2022 yazının ‘EN’leri"

Güncelleme Tarihi:

Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın Bu yaz neler yapmadık ki  2022 yazının ‘EN’leri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2022 18:25

Pandeminin gölgesinden kurtulmaya çalıştığımız 2022 yazında Çeşme’de birçok yeni işletme açılırken, bazı mekanlar ise kök salmış tavırlarıyla sundukları hizmetin kalitesini korumaya çalıştı. Bu yaz en çok dikkat çeken ve popüler olan mekanları sizler için bir araya toparladık.

Haberin Devamı

 

 

MOMO DLYN
Dalyan’ın eşsiz koylarından birinde 4’üncü yılını bitiren Momo bu sene de adından sıkça söz ettiren plajlar arasındaydı. Yenilenen mutfağı, Valeron gibi DJ’lerin de yer aldığı popüler happy hour partileriyle Momo, sezona damgasını vuran markalar arasında yerini aldı.

MANO DEL SOL
Yavuz Kavan ve Hayal Kahvesi Ailesi’nin Ayayorgi Koyu’ndaki yeni adresi Mano Del Sol, mimarisi, hizmeti, mutfağı ve etkinlik listesiyle sezonu keyifli kapatanlardan oldu.

OM PAPARAZZI
Çeşme’nin ilk özel plajlarından olan Paparazzi’nin yeni imajı çok sevildi. OM Paparazi olarak sezonun önce çıkanlarından olan marka hem gündüz, hem de akşam etkinlikleriyle adından sıkça söz ettirdi.

Haberin Devamı

RANDOM
Random Beach açıldığı günden bu yana Türkiye’nin en gözde plajları arasında yerini almayı başardı. Random, Alaçatı’nın en temiz ve sakin koylarından birinde yaza hızlı bir giriş yaptı ve sezon boyu iddiasını ortaya koydu.

AMAVI
Amavi, Akdeniz’in tüm limanlarını dolaşıp Ege’ye demir atmış bir balıkçının güncesini, dar bir patikanın ardından varılan denizlerin engin semalarını temsil eden bir sembol gibi... Alaçatı’da Alavya’nın bahçesinde, zeytin ağaçlarının arasında yer alan Amavi, sezonun en dikkat çeken ve sevilen restoranları arasına girmeyi başardı. 12 ay boyunca kapılarını açık tutan Amavi, kış etkinlikleriyle de adından söz ettireceğe benziyor.

SEA SALT
Lezzetini sadeliğinden alan menüsüyle adından söz ettiren Sea Salt’ın spesiyallerini denizin tam üzerinde yer alan iskelesinde deneyimlemek mümkün. İskele uçsuz bucaksız bir Ege manzarasıyla yemek deneyimini unutulmaz kılıyor. Sea Salt Alaçatı ilk defa bu yıl gece saatlerinde bara dönen ambiyansıyla yaz boyunca canlı DJ performanslara ev sahipliği yaparak, gün içinde pek çok deneyimi bir arada sundu ve sezon boyu ilgi odağı oldu.

HORASAN
Denize sıfır bir mekan değil belki ama Alaçatı’nın kalabalığından uzaklaşmak için lezzet odaklı bir aile işletmesi... Yıllardır aynı çizgide hizmet vermeyi başaran ve bu konuda sayısız işletmeye örnek olmuş markanın birçok ünlü müdavimi var. Horasan bu sene de adından sıkça söz ettirerek yerini sabitlemiş oldu.

Haberin Devamı

CAHİDE
Bir İzzet Çapa markası olan Cahide, Alaçatı’daki 3’üncü sezonunda da Hakan Altın, Mahsun Kırmızıgül, Serkan Kaya, Gülşen gibi isimleri ağırlayarak bu yazın dikkat çeken mekanlarından oldu. Kış sezonunda İstanbul Pallazo’dan sonra, 2023 yazı için Cahide Bodrum hazırlıkları başlamış gibi gözüküyor.

GÜNAY
Bir İstanbul rüyası artık Çeşme sularında... Ajda Pekkan’la açılışını gerçekleştiren ve sezon boyunca Selami Şahin, Ziynet Sali, Antonis Remos, Cenk Eren gibi isimleri sahnesinde ağılayan Günay Çeşme, sezon finalini ise İmparator İbrahim Tatlıses’le yaptı.

FORTE
Alaçatı’nın en yenisi sezon boyunca enerjisini hiç düşürmedi. İrem Derici sahneleriyle adından sıçka söz ettiren Forte, bu yaz Uniq bölgesinin en popülerleri arasındaydı.

Haberin Devamı

KORTO
Alaçatı’nın kıymetlisi, en ölü sezonda bile eğlenmek isteyenlerin kurtarıcısı Korto, sezonda yine popüleritesini korudu. Sezon boyunca 7 gece canlı performanslarla misafirlerini ağırlayan mekan, 12 ay boyunca kapılarını açık tutan nadir işletmelerden.

LİMON
Bir Alaçatı klasiği, Yasin Becek ordusu, Raif Karan samimiyeti... Şef Eyüp Gül, lezzeti ile bu yaz da kapısındaki kuyrukla popüleritesinin altını bir kez daha çizmiş oldu. Şu sıralar İstanbul Kuruçeşme’de Salt isimli mekan hazırlığında olan ekip, Alaçatı’da ise kapılarını hala kapatmayanlardan.

VERANDA
Kumda eğlencenin mimarlarından Veranda, keyifli ambiyansı ve eğlencesiyle sezonun en çok tercih edilen mekanlarından biri oldu.

Haberin Devamı

THE STAY
80’li yıllarda depo olarak kullanılan ve adını buradan alınan ilhamla konulan The Stay Warehouse, Alaçatı’nın en sevilen mekanları ve butiklerine sadece birkaç yüz metre uzaklıkta yer alıyor. The Stay sezon boyunca ev sahipliği yaptığı etkinliklerle adından söz ettirdi.

ALAVYA
Alaçatı aşkını ve inancını yıllar içinde etrafındakilere yansıtarak bu küçük mahallenin vazgeçilmez bir turistik mekan oluşunda adını altın harflerle yazdıran Alavya, geleneksel huzuru, keyifli Mitu lokantası ve kusursuz hizmetiyle sezonun en kaliteli adreslerinden biriydi.

THE LOCAL HOUSE
Hakan Akkaya imzalı The Local House, bu yaz daha açılmadan popüler olan nadir markalardandı. The Local House, koyu renkli binası, özel tasarım havuzu ve birbirinden özel oda konseptiyle 2023’te de adından söz ettireceğe benziyor.

Haberin Devamı

GENESİS
Alaçatı’nın tam ortasında, lüks, zenginlik ve zarafetin bir araya geldiği, yeniden doğabileceğiniz, rahatlayabileceğiniz ve kendinizi evinizde hissedebileceğiniz sofistike bir otel hayal edin. 12 ay boyunca hizmet veren 20 odalı tesis, spa’sı, lounge barı ve özenle dizayn edilmiş vaha şeklindeki havuzuyla muhteşem bir tatilin yanı sıra otel dışı özel hizmetleriyle de bir adım öne çıkıyor. Genesis, sezonun ikonlarından biri olmayı başardı.

MUN
Alaçatı’nın en yeni markalarından olan Mun, keyifli kokteyl reçeteleri ve dinamik enerjisiyle bu sezon yerini belirleyenlerden. Keyifli akşam menüsü sonrası Dj performanları, iddialı kokteyl reçeteleri, en önemlisi de kapısından barına verdiği hizmeti ve keyifli ortamıyla ön plana çıktı.

WISEMAN
Yılın 12 ayı ağırladığı misafirleriyle kıştan başlayan popüleritesini yazın da devam ettiren Wiseman, özel kokteylleri ve özel parti organizasyonlarıyla dikkat çeken mekanlar arasında.

OPEN BAR
Alaçatı’nın tanınan isimlerinden tasarımcı Ergül Okan’ın butiğinin bahçesinde gizli bir eğlence dünyası... Sezon boyunca adını duyduğunuz ve aynasında fotoğraf çektirmeyenin kalmadığı Open Bar, özel etkinliklere de sezon boyu ev sahipliği yaptı.

ROOP
Bu yıl şüphesiz adından en çok söz ettiren mekanlardan biri de Roop... Gece 01.00’de ses yasağı yürürlüğe girdikten sonra konser veren sanatçısından seyircisine birçok kişi Roop’ta buluştu. Rezervasyonla müşterilerini kabul eden mekanın müdavimleri arasında Gülşen, Edis, Enis Arıkan, Acun Ilıcalı gibi isimler de bulunuyor. Peki, tüm bu insanlar o saatte ne için geliyor? Tabii ki pizza yemek için! Mekanın ortasında dev bir fırın, keyifli bir menü ile şüphesiz bu yazın trend mekanı oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!