Büyükşehir'den köylere Atatürk büstü

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirden köylere Atatürk büstü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2017 10:41

Büyükşehir'den köylere Atatürk büstü

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılından bu yana il genelindeki 90 kırsal mahalede, okul bahçelerine, muhtarlık binası önlerine Atatürk büstleri yerleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırasını İzmir'in her mahallesine taşıyabilmek için çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda yasa ile mahalle statüsüne dönüşen köylerden gelen talepler doğrultusunda meydanlara, okul bahçelerine, muhtarlık binası önlerine Atatürk büstleri yerleştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda 2015 yılından bu yana toplam 90 mahaleye ulaştı. Gelen talepler doğrultusunda  çalışmalara devam ediliyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin 2015-2017 yılları arasında Atatürk büstü yerleştirdiği yerler şöyle:

Bergama: Ayvatlar, İsmailli, Kozluca, Pınarköy, Armağanlar, Gökçeyurt, Güneşli, Yerlitahtacı, Alhatlı, Ayazkent, Bayramcılar, Çakırlar, Çamoba, Çeltikçi, Gültepe,                           Kaleardı, Kapıkaya, Karalar, Süleymanlı, Tavukçukuru mahalleri; Fatih ve Osman Nuri Ersezgin İlkokulu ile Fevzipaşa Mahallesi İtfaiye Yerleşkesi, Otobüs Terminali.

Beydağ: Yağcılar Mahallesi

Dikili: Merdivenli, Demirtaş, Kabakum, Kıroba, Yahşibey Mahallesi

Kiraz:Yeşildere, Bahçelerarası, Hisar, Ören, Karaman, Yeniköy Mahallesi

Konak: Kıbrıs Şehitleri Ortaokulu.

Ödemiş: Kazanlı, Kurucaova, Bademli Mahallesi Üçcevizler Mevkisi, Bıçakcı, Kemenler, Süleymanlar, Ovacık mahalleleri ile  Ovakent Mahallesi Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Ocaklı Mahallesi Muhtarlık Binası.

Selçuk:Sultaniye Mahallesi Muhtarlık binası.

Tire: Eğridere, Boynuyoğun, Büyükkömürcü,  Kocaaliler, Musalar, Toparlar, Başköy, Mehmetler, Ortaköy, Eskioba Ortaokulu.

Bayındır: Dernekli,  Çenikler, Çırpı Semti Necati Uzma Mahallesi, Furunlu, Kızılcaağaç, Pınarlı, Turan, Yakacık, Yusuflu Mahallesi

Buca: Atatürk Mahallesi Muhtarlık Önü, Çağdaş Mahallesi Muhtarlık Önü, Sebze Meyve Hali.

Kemalpaşa:Dereköy.

Kınık: Çaltı İlkokulu, Aziziye, Bademalan, Bağalan, Büyükoba, Değirmencieli,  İbrahimağa,  Örtülü Mahallesi

Urla:Bademler Mahallesi Bademler İlköğretim Okulu, Nohutalan, Özbek Mahallesi

Aliağa: Uzunhasanlar Mahallesi

Torbalı:Sağlık Mahallesi

Bayraklı: İmbat Ortaokulu

Menemen: 9 Eylül Muhtarlık önü, Atatürk Mahallesi Muhtarlık önü, Bağcılar Mahallesi, Uğur mumcu Mahallesi Muhtarlık önü, Yahşelli Mahallesi Gazi ilkokulu

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!