Büyük Usta Necati Cumalı Urla’da anıldı

Güncelleme Tarihi:

Büyük Usta Necati Cumalı Urla’da anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2018 12:11

Büyük Usta Necati Cumalı Urla’da anıldı

Haberin Devamı

URLA Belediyesi ile İzmir Devlet Tiyatroları’nın işbirliği ile düzenlenen Necati Cumalı Edebiyat Ödülü Oyun Yazma Yarışması’nı kazanan genç yazar Karden Kasaplar Ödülü’nü aldı.

Urla Belediyesi ile İzmir Devlet Tiyatroları, Necati Cumalı Oyun Yazma Yarışması düzenledi. 48 eserin katıldığı Necati Cumalı Oyun Yazma Yarışması’nda Tayfun Erarslan, Füsun Ataman Berke, Sedat Şenoğlu, Celal Kadri Kınoğlu, Hakan Çimenser, Eren Aysan ve Murat Karasu ödül alan eseri seçti. Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan törende, Necati Cumalı’nın oyun yazarlığı, şairliği, hikaye ve romanları ile edebiyat dünyasına kazandırdığı eserler bir belgesel ile izleyicilere aktarıldı. Törende, Devlet eski Bakanı, Yazar ve Urla Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Karakoyunlu Necati Cumalı’yı anlattı. Karakoyunlu, “Kendisi ile 1998 yılında tanışmıştım. Necati Cumalı edebiyatın her alanında eserler kazandıran ve oyunlarını zevkle izlediğim çok üretken bir değerimiz. Ne yazık ki şimdilerde yayınevleri Cumalı’nın eserlerini basıp, genç kuşaklara aktarılması konusunda hassas davranmıyorlar” dedi. Oyun Yarışması’nın sonucunu İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut açıkladı. Karden Kasaplar’a ödülü Beldiye Başkanı Sibel Uyar ile birlikte veren Ulukut, Cumalı’nın eserini 22 yıl önce oynadığını anlattı.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar Devlet Tiyatrosu’nun Urla’da sahne açması öyküsünü anlatıp, "Bu hayalimizi gerçekleştirdik. Urla’da sanat ve sanatçıya destek konusunda yanımızda olan Devlet Tiyatrosu’na teşekkür ederim” dedi. Yarışmayı kazanan Karden Kasaplar’ı da kutlayan Sibel Uyar, “Bir kadın yazarın bu ödülü alması da ayrıca beni mutlu etti" dedi.  48 eser arasından yarışmayı kazanan Karden Kasaplar ise yaptığı konuşmada 2 yıl önce bir araştırma yaptığını ve Necati Cumalı’nın eserlerinin kendisine ilham verdiğini söyledi.

İZMİR (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!