Burun estetiğinde kapalı ameliyat konforu

Güncelleme Tarihi:

Burun estetiğinde kapalı ameliyat konforu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2021 15:21

KBB uzmanıDoç. Dr.Ender Şahin,burun estetiğiameliyatlarıhakkındaayrıntılı bilgilerverdi.

Haberin Devamı

BURUN estetiği ameliyatlarında hem açık hem de kapalı tekniğin kullanılabileceğini söyleyen Ekol Hastanesi’nden KBB Uzmanı Doç. Dr. Ender Şahin, her iki ameliyatı da yapma konusunda deneyimli bir cerrahın hastanın burun problemlerini değerlendirdiğini ve hastanın isteğini de göz önüne alarak uygun tekniği belirlediğini söyledi. Her iki teknikte de istenilen sonuca ulaşılabildiğini dile getiren Şahin, açık yöntemde burun alt kısmına kesi yapıldığını kaydetti. Kapalı yöntemde kesilerin hepsinin içeride kaldığını, bu yüzden iz olmadığını ifade eden Şahin, “Kapalı rinoplasti iki yöntemle uygulanabilir. Birinci yöntemde burun ucu kıkırdakları görülmeden burun kemeri alınır ve kemik daraltılır. Kıkırdak greftleri fazla kullanılmaz ve daha az kontrollü bir yöntemdir. İkinci yöntemde burun ucu kıkırdakları doğurtulur. Açık teknikte kullanılabilen tüm yöntemler kıkırdak deri bütünlüğü korunarak uygulanabilir” dedi.

Haberin Devamı

KESİLER İÇTEN YAPILIR

Kapalı rinoplastide yapılan bütün kesilerin burun deliklerinin içinden yapıldığını belirten Şahin, şöyle devam etti: “Bu sayede burun ucunda açık rinoplastide olduğu gibi dikiş izi olmaz. Kapalı burun estetiği günümüzde en fazla tercih edilen ameliyat tekniklerinden biri. Her iki burun deliğinin içinde açılan ufak kesilerle burundaki sorunlar giderilir. Açık teknik burun estetiğiyle yapılabilecek her şey kapalı rinoplastiyle gerçekleştirilebilir. ‘Sizin burnunuz kapalı burun estetiğine uygun değil’ yaklaşımı doğru değildir. Kapalı teknikle burun derisi ve burun içindeki yumuşak dokuların açılmasına gerek kalmaz. Bu sayede cilt ve yumuşak doku çok daha az hasar görür. Burnun iyileşme süreci hızlanır. Burun ucunda hiçbir şekilde yara izi kalmaz” diye konuştu.

OPERASYON SONRASI RAHAT

Kapalı teknik rinoplastinin genel ya da lokal anestezi altında ortalama 1.5-2 saat süren bir operasyonla gerçekleştirildiğini de ekleyen Doç. Dr. Ender Şahin, şöyle devam etti: “Kullanılacak olan anestezi çeşidine burundaki müdahalenin boyutuna, hastanın genel sağlık durumuna, hastanın ve cerrahın seçimine göre karar verilir. Ancak birçok cerrah genel anestezi kullanmayı tercih eder. Ameliyatın ardından rahat nefes alma imkanı sunan silikon ateller kullanılır. Burnun üzerine ise koruyucu bant ve atel yapıştırılır.

Haberin Devamı

» Kapalı teknikle burun estetiği sonrası
iyileşme süreci çok daha hızlıdır.
» Kapalı rinoplasti ameliyatında hiçbir
damar ve sinir kesilmez, bu nedenle
burun ucunda uyuşukluk oluşmaz.
» Yüzde ödem ve göz çevresinde morluk oluşma riski çok daha düşüktür.
» Bir hafta içinde hasta normal hayatına devam edebilir.
» 6 hafta içinde iyileşme başlar, ortalama 1 yıl içinde iyileşme tamamlanır.
» Hastanın ikinci ameliyatıysa ve burun ucunda sorun yoksa ya da burun
ucundaki tahribat azsa, yine kapalı
yöntem tercih edilebilir.
» Kendi deneyimlerimde her iki tekniği çok rahat uygulayabilmekteyim.
Ancak benim kişisel tercihim dokuya
daha az hasar vermesi nedeniyle
öncelikle kapalı teknik rinoplastidir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!