Bu platform yeşil dönüşüme rehberlik ediyor

Güncelleme Tarihi:

Bu platform yeşil dönüşüme rehberlik ediyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2024 02:56

Türkiye’nin ilk dijital sürdürülebilirlik platformu AZKarbon, enerji üretimi konusunda çevre dostu ve sürdürülebilir çözümler sunarak, yaşadığımız dünyada enerji verimliliğine katkı sağlamayı hedefliyor.

Haberin Devamı

 

TÜRKİYE’nin köklü kuruluşlarından İnci Holding’in hayata geçirdiği AZKarbon, A’dan Z’ye geniş bir yelpazede çevre dostu ürün ve hizmet tedarikçileri ile çevre dostu ürünleri tercih eden tüketiciyi bir araya getiriyor. AZKarbon üyeleri, enerji verimliliği sağlayan ürün ve hizmetleri satın alarak iklim değişikliğiyle mücadele edebiliyor. AZKarbon Şirket Direktörü Orçun Ersayın, geleceğin yenilenebilir enerji kaynaklarında olduğunu bildiklerini belirterek, şöyle devam etti:

YAŞAMIN BİR PARÇASI

“Bireyleri ve kurumları, geleceğin yenilenebilir enerji kaynaklarına, temiz enerji çözümlerine ulaşmalarını kolaylaştırmak için alanında uzman ve deneyimli firmalarla bir araya getiriyoruz. İklim değişikliğiyle mücadelede büyük rol oynayan enerji verimliliği sağlayan ürün ve hizmetleri tek bir noktada topluyoruz ve bireylerin yaşam alanlarının bir parçası haline getirmeyi amaçlıyoruz.”

Haberin Devamı

VERİMLİ ENERJİ VURGUSU

Enerji verimliliği konusunda çok hassas davrandıklarının da altını çizen Ersayın, “Platformumuzda yer alan veya alacak markaların mağazalarında sergiledikleri ürünlerin enerji verimli olup olmadığını araştırıyoruz. En yüksek enerji verimliliğine sahip ürünleri platformumuza kabul ederken en son çıkan ürün ve çözümleri de müşterileri ile buluşturuyoruz. Güneş enerji sistemi gibi anahtar teslim kurulum yapan firmaları referanslarına, deneyimlerine, sertifikalarına ve hizmet kalitelerine göre değerlendiriyoruz” diye konuştu.

 

 

ÇEVRE BİLİNCİ YÜKSEK TÜKETİCİ

AZKarbon, müşterilerine sunduğu enerji üretiminden elektroniğe, enerji verimliliğinden mobilite ve sürdürülebilirliğe kadar geniş ürün yelpazesi ve güneş paneli, ısı pompası, elektrikli araç şarj istasyonu kurulumu ve atık ısıdan enerji eldesi gibi yenilikçi hizmetleriyle tüketicilerin hem ekonomik hem de çevresel fayda sağlamasına yardımcı oluyor. Böylece çevre bilinci yüksek tüketiciler çevre dostu ürün ve hizmetleri satın alarak, daha yeşil, yaşanabilir ve temiz bir gelecek oluşturmaya katkı sağlamış oluyor. Enerjinin verimli kullanılması, üretim ve tüketimde ortaya çıkan sera gazı miktarını azaltarak atmosferdeki sera gazı dengesinin tekrar sağlanmasına yardımcı oluyor, aynı zamanda tasarruf imkânı da sağlıyor. 

 

 

Haberin Devamı

MERKEZ BÜYÜYECEK

AZKarbon, bireysel farkındalığın artması ve sürdürülebilirliğin bir yaşam biçimi haline dönüştürülebilmesine öncülük etmek, iş ortakları ve tedarikçilerin sürdürülebilir satış, pazarlama gibi konularda gelişim ve büyümelerini sağlamak amacıyla dijital bir platform olan ‘Yeşil Dönüşüm Merkezi’ni hayata geçirdi. Bu platformda video ve blog formatlarında yenilikçi bilgileri sunan AZKarbon, sürdürülebilirlikten, karbon ayak izine, karbon vergisinden yeşil tahvile, sürdürülebilir finansmandan evde kompost yapmaya kadar bireysel/kurumsal bazda öğrenilecek bilgilerin yanı sıra iş ortakları ve tedarikçileri için işlerini geliştirmelerine yönelik içerikler ile bu merkezi büyütmeyi hedefliyor.

 

Haberin Devamı

HEM TEMİZ HEM DE VERİMLİ

İNCİ Holding’in “Temiz, Verimli, Kazandıran Teknolojiler” vaadiyle hayata geçirdiği çevre dostu dijital pazaryeri AZKarbon, kendi karbon ayak izini azaltmak isteyen bilinçli tüketicilerin enerji verimli ve çevre dostu teknolojik ürün ve hizmetlere ulaşabildiği ilk pazaryeri olma özelliğini taşıyor. A’dan Z’ye bütün ürün ve hizmetler ile karbon emisyonunu düşürmeyi amaçlayan bir alışveriş sitesi olan AZKarbon, şu an için “enerji üretimi”, “elektronik”, “sürdürülebilirlik”, “enerji verimliliği” ve “mobilite” olmak üzere beş ana kategoride hizmet veriyor. Ücretsiz olarak üye olunan pazaryerinde, üyeler ihtiyaçlarını belirleyerek firmalardan birden fazla teklif toplayabiliyor. Platform, tarafsız danışman ekibiyle üyelerin bu teklifleri anlaşılır ve basit bir şekilde kıyaslamalarına ve doğru değerlendirmelerine yardımcı olmakta ve telefon, canlı sohbet veya e-mail ile her türlü desteği veriyor. AZKarbon blog ile ise bilgilendirici içeriklerle toplumsal farkındalığı artırmayı amaçlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!