Bu köyde iyi şeyler oluyor

Güncelleme Tarihi:

Bu köyde iyi şeyler oluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2021 14:18

Şu ana kadar 21 ülkeden sanatçı, bilim insanı ve girişimciyi Küçükköy’de ağırlayan genç girişimci Simay Dinç, bölgeyi oyun endüstrisinde kuluçka merkezi yapmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

KULUÇKA MERKEZİ 

“Ayvalık’ta yer alan tarihi ve kültürel zenginliği yeni yeni keşfedilen Küçükköy’ün; bilim ve sanat köyü olabilmesi için yaklaşık 7 yıldır büyük bir özveriyle çalışıyoruz” diyen Simay Dinç, “Bu çalışmalar, terk edilen köyü canlandırdı. Küçükköy’de 21 ülkeden sanatçıyı, bilim insanını, girişimciyi ağırladık ve ‘Hacking the Future’ gibi uluslararası projelere imza attık. Köy çocuklarına ücretsiz kodlama, tasarım, robotik eğitimleri verdik, rol model söyleşileri yaptık” diyerek, hedeflerinin Küçükköy’ü oyun endüstrisinde bir kuluçka merkezi yapmak olduğunu aktardı.

Bu köyde iyi şeyler oluyor

TECRÜBELERİNİ AKTARDILAR

Haberin Devamı

Etkinliğe, ABD Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi David Panetti’nin de katıldı. Yazar Ali Canip Olgunlu, çocuklara Ege Bölgesi’nin mitolojik tanrıları anlatarak oyun yaratırken bu karakterlerden faydalanabileceklerini mesajını verdi. Prof. Dr. Oğuz Makal, Beykent Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Eray Dinç, Doç. Dr. Leyla Şener, UN SDNS Türkiye Direktörü Bahar Ozay ve OYUNDER Başkanı Tansu Kendirli kendi alanlarıyla ilgili bir dizi paylaşımda bulundu. Women in Games Turkiye’nin üyeleri de etkinlikte çocuklara mentörlük yaptı.

FARKINDALIK YARATIYOR SADECE KODLAMA YOK

Ayvalık Küçükköy’ün bilim ve sanat köyü olabilmesi için çalışan Recontact Games ve Kıraarthane’nin kurucularından Simay Dinç, bir projeyi daha hayata geçirdi. “CATS of Small Village” çocuklar için yaratıcılık ve oyun konferansını Küçükköy’de yapan Simay Dinç, dijital oyunlarla sürdürülebilir kalkınma hedefleri konusunda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını aktardı.

Bu köyde iyi şeyler oluyor

SADECE KODLAMA YOK

Etkinliğe Küçükköy’deki 50’e yakın ortaokul öğrencisi katıldı. Dinç, “CATS, İngilizce culture, arts, tech ve science’ın birleşimi. Çocuklara oyunla birlikte kültür, sanat, teknoloji ve bilimi de aktarıyoruz. Oyun sektörü sadece kodlardan oluşmuyor. Yaratıcı endüstrilerin parçası. Oyuna bir sanat eseri üretmek gözüyle bakmaları, gelecekte fark yaratmaları için önemli adım” diye konuştu.

Haberin Devamı

ROL MODEL OLACAKLAR

Çocuklardan oyun endüstrisine ürün geliştiren girişimciler çıkarmayı hedeflediklerini belirten Dinç, “Bir sonraki konferansımızda tasarım odaklı düşünme ve kodlama eğitimleriyle birlikte çocukların dijital oyunlarının dünya çocuklarına ilham olmasını istiyoruz. CATS’in Küçükköy’de başlayıp oyun dünyasının geleceğini iyi yönde etkileyen global bir sosyal girişimcilik projesine dönüşmesini hedefliyoruz” dedi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!