Bu işin hem doğduğu yer, hem de başkenti

Güncelleme Tarihi:

Bu işin hem doğduğu yer, hem de başkenti
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2021 18:27

İzmir’de toplam tarım alanların yüzde 7’sinde organik tarım yapılıyor. Bu oran Türkiye ortalamasının üzerinde.

Haberin Devamı

TARIM ve Orman Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de 2002 yılında 150 olan organik ürün sayısı 2019’da 213’e çıktı. 12 bin 428 kayıtlı çiftçi sayısı 74 bin 545’e, 89 bin 827 hektarlık toplam üretim alanı 545 bin 870 hektara, 310 bin 125 ton olan üretim miktarı 2 milyon 30 bin tona ulaştı. İzmir’de ise 126 çeşit ürünle, 24 bin 658 hektar alanda ve 3 bin 221 üreticiyle organik tarım faaliyetleri sürdürülüyor. Bu sayede Türkiye, organik üretici sayısında dünyada 6’ncı, Avrupa Birliği’nde ise ilk sırada yer alıyor. Toplam tarım alanları içinde yüzde 2 olan organik tarımın payının 2023 yılına kadar yüzde 3’e çıkarılması hedefleniyor. Başta İzmir ol-mak üzere Ege Bölgesi organik konusunda Türkiye’nin başken-ti unvanıyla dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!