Bodrum’un mavi kadınını andılar

Güncelleme Tarihi:

Bodrum’un mavi kadınını andılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2021 13:40

Bodrum’un ‘Mavi Kadın’ı Saynur Gelendost ölümünün 18’inci yılında Cevat Şakir Mahallesi Türbe Mezarlığı’nda anıldı. Törene Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höcek, Torba Güzelleştirme Derneği Başkanı Sencer Kaygusuzer, Sürekli Eylem Kurulu Sözcüsü Reşat Uygun, Gelendost’un torunu Can Gelendost ile çevreciler katıldı.

Haberin Devamı


Bodrum’da verdiği çevre mücadeleleri ile tanınan rölyef sanatçısı Saynur Gelendost’un “Bodrum’un Mavi Kadını” olarak anıldığını ifade eden Uygun, “O, Türk-Yunan Dostluk Derneği çalışmalarıyla Abdi İpekçi Barış Ödülü’nü kazanan Bodrum’un nefesi, sesiydi. Toplumsal mücadelenin sembolüydü. Ne termik, ne nükleer enerji, güneş ve rüzgar bize yeter diyen bir sesti” dedi.

ONA BORCUMUZ VAR
“Saynur Gelendost’un ruhuna bir borcumuz var, o da Bodrum’u tahribatlardan korumaktır” diyen Başkan Aras da, “Ben de Saynur Hanım’ı 1990’ların sonuna doğru tanıma fırsatı bulmuştum. O sırada Gökova ile ilgili mücadelesi sürüyordu. Bir kentin tarihinin, kültürünün korunması konusundaki mücadelesinin aslında nasıl olması gerektiğini gösteren öncü kadınlardan biriydi. Yaptığımız ve yapacaklarımızla ona olan borcumuzu ödemiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!