Bodrum müzeleriyle de marka kent

Güncelleme Tarihi:

Bodrum müzeleriyle de marka kent
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2020 15:33

BELEDİYE Başkanı Ahmet Aras’ın, turizm cenneti Bodrum’u, tarihi, kültürü ve yerel değerleriyle tüm dünyaya tanıtmak amacıyla başlattığı turizm ve tanıtım stratejisi kent müzeleriyle somutlaşıyor.

Haberin Devamı

Bodrum Belediyesi’ne ait müzeler kent kimliğine katkılarıyla ödüllere layık görülürken, yeni müzeler için de projeler hazırlanıyor.

Bodrum müzeleriyle de marka kent

ÖDÜL ÜSTÜNE ÖDÜL GELDİ
Bodrum Belediyesi’nin iki müzesi birbiri ardına Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüllendirildi. Birliğin, 2019 Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’na ‘Kent Müzesi Restorasyon Projesi’ ile katılan Bodrum Belediyesi ‘uygulama ödülü’nün sahibi oldu. Bodrum Belediyesi geçtiğimiz aylarda da Tarihi Kentler Birliği’nin 4’üncü kez düzenlediği Müze Özendirme Yarışması’nda ‘Bodrum Deniz Müzesi’ ile ‘denizcilik müzeleri’ kategorisinde ödül almıştı.
Bodrum Kent Müzesi, Bodrum Yarımadası’nın 3 bin 500 yıllık tarihini, Lelegler’den günümüze uzanan yolculuğunu ve kültür mirasını gelecek nesillere aktarmak amacıyla Bodrum Belediyesi tarafından Eski Hükümet Sokak’taki Kaymakam Evi’nin restore edilmesiyle oluşturulmuştu. Eski bir kaymakam evi iken Bodrum Belediyesi’nce müzeye dönüştürülen bina aynı zamanda sanat ve kültür etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı

Bodrum müzeleriyle de marka kent

BALIKÇI’NIN EL YAZMALARI
Bodrum’un değerlerine sahip çıkan Başkan Ahmet Aras, bir taraftan da yeni müzeler için proje hazırlıklarının yapılması talimatını verdi. Başkan Aras’ın hedefinde Bodrum’a ‘süngercilik’ ve ‘mübadele’ müzeleri kazandırmak da var. Bir diğer hedef ise ünlü Türk denizcisi Turgut Reis’in doğum yerinde bir ‘Amiral Turgutreis Müzesi’ oluşturmak. Her üç müze için de yer arayışı tamamlanma aşamasında. Başkan Ahmet Aras, bu müzelerin her köşesine, Bodrum’u Bodrum yapan Cevat Şakir Kabaağaçlı için de özel bir bölüm hazırlanması talimatını verdi. Başkan Aras, geçtiğimiz günlerde Cevat Şakir’in manevi oğlu Prof. Dr. Şadan Gökovalı’yı ziyaret ederek, Balıkçı’nın el yazmalarını bizzat teslim aldı. Başkan Ahmet Aras, bu el yazmalarının Bodrum Deniz Müzesi’nde sergileneceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!