Biz birlikte güzeliz

Güncelleme Tarihi:

Biz birlikte güzeliz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2023 03:04

Yogayla tanıştıktan sonra hayata daha farklı bakmaya başlayan Gülcan Akdere, verdiği ücretsiz yoga dersleriyle ev kadınlarına ilham oluyor, onların hayatlarına dokunuyor. ‘Biz birlikte güzeliz’ sloganıyla derslere başladıktan sonra bambaşka bir insan olduklarını belirten kadınlar yaşamlarında yeni pencereler açtıklarını kaydediyor.

Haberin Devamı

Biz birlikte güzeliz

YOGA eğitmeni Gülcan Akdere, verdiği ücretsiz yoga, yüz yogası, pilates gibi eğitimlerle ev kadınlarının hayatlarına dokunuyor. Hayatı boyunca kimin neye ihtiyacı varsa yetişmeye çalıştığını ifade eden evli ve bir erkek çocuğu olan Akdere, öğrendiği her şeyi başkalarına aktarma ihtiyacı hissettiğini ifade etti. Aldıkları eğitimlerle hem fiziken hem de ruhen şifalandığını kaydeden öğrenciler ise hayatlarının her alanında olumlu değişim yaşadıklarını ifade ederek Akdere’ye teşekkür ediyor... Yogayla tanışma hikayesini anlatan Akdere, “Aslında ben de birçok insan gibi hep dalga geçtim. Nasıl olur, nasıl yaparım diye hep endişem vardı. Bir gün kendimi küçük meditasyonlar yaparken buldum. Bunları daha sonra yoga pratikleri takip etti. Ve yoganın felsefesini iyice anlamaya başladım. Yolumu ilk olarak Aslı hoca açtı ve yoga eğitmenliğim başladı. Aslı hocanın verdiği eğitimlerden mezun oldum. Her zaman her işte olduğu gibi yogada da işi hakkıyla yapmak için sürekli çalıştım. Daha sonra yüz yogası, sporcu beslenmesi, sağlıklı beslenme, yaşam koçluğu, meditasyon, nefes koçluğu, bio enerji, çakralar, çocuk ergen yogası, hamak yogası, pilates, reformer gibi eğitimlerim devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Biz birlikte güzeliz

DOLU DOLU İÇERİKLER
Kurslarının içeriği hakkında bilgi veren Akdere, “Her zaman dolu dolu ders içerikleri hazırlıyorum. İnsanların farkındalıkla yogada kendilerini bulmalarını istiyorum. Ne kadar eğitmen olsam da hiçbir zaman egolu olmadım ve öğrencilerimden de birçok şey öğrendim” ifadelerini kullandı.
Ücretsiz ders vermeye karar verme sürecini anlatan Akdere şöyle devam etti: “Bir gün eğitim verdiğim kurumun yakınlarındaki kafede oturuyordum. Bir hanımefendi bana yaklaştı ve ‘Sizin yazılarınızı okudum. İnternetteki paylaşımlarınızı gördüm. Gayet anlaşılır derecede anlattığınız için yüz yogası yapmaya başladım. Sizden ricam ev hanımlarına ücretsiz ders verirseniz çok mutlu olurum’ dedi. Zaten aklımda olan bir konuydu ve hemen harekete geçtim. Bu projeyi hayata geçireceğim ve ‘İlk öğrencim de siz olacaksınız’ dedim. Yaklaşık 4 aydır öğrencim kendisi...”

Haberin Devamı

Biz birlikte güzeliz

MUHTEŞEM BİR HİS
Daha sonra bir mesajlaşma uygulaması üzerinden ‘Biz birlikte güzeliz’ adıyla bir grup kurduğunu ifade eden Akdere, “Her hafta öğrencilerimle buluşuyorum. Hangi konuda eğitim alıyorsam onlara da o bilgileri aktarmaya çalışıyorum” dedi.
Bir kadın olarak başka kadınların hayatlarına dokunmanın, onların dertlerini dinlemenin ve bir nebze olsun onlara yol göstermenin muazzam bir his olduğunu kaydeden Akdere, “Bu hissi tarif edecek olsaydım kesinlikle ‘çikolata’ derdim. Çünkü her kadına baktığımda canları yansa da, dertleri olsa da karşıdaki insana gülümsediklerini görüyorum. Bu nedenle yaptığım işten aldığım mutluluk tıpkı çikolatanın verdiği mutluluk gibi. Kadınlar müthiş varlıklar. ‘Yetemiyorum, beceremiyorum’ dediklerinde bile harika işlere imza atabiliyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

HARİKA TEPKİLER ALIYORUM
Öğrencilerinden aldığı tepkileri anlatan Akdere, “Her derse çocuk gibi heyecanla giriyorum. Sanırım bu da onları mutlu ediyor. Birkaçının yorumunu sizlere aktarmak isterim:
* Hale hanım: “Yıllardır yoga yapıyorum farklı hocalarla çalıştım ama enerjisel ve bilgisel anlamda hemen uyum sağlayabildiğim canım hocamla bir saatlik dersler 5 dakika gibi geçiyor. Tüm kaslarım çalışıyor ve ruhsal dinginliğe ulaşıyorum. İyi ki yollarımız kesişmiş.” * Seher hanım: “Gülcan hocamızla yaptığımız yogadan sonra rahatlama ve arınma hissi inanılmaz huzur veriyor.”
* Emel hanım: “Öncelikle Gülcan hanıma biz ev hanımlarını da düşündüğü için çok teşekkür ediyoruz. Dersler keyifli ve eğlenceli geçiyor. Kendimize vakit ayırıyoruz ve yoga ile kendimi daha sakin hissediyorum.” * Tuğba hanım: “Haftada bir bile olsa kendime zaman ayırıyorum çok güzel çok iyi hissediyorum.” * Gülçin hanım: “Yoga insanın sadece bedeniyle yaptığı bir yolculuk değil aynı zamanda zihniyle de yaptığı bir yolculuk. Bu yüzden yoga eğitmeniyle aranızda bir bağ kurulması gerekiyor ve biz bu yönden çok şanslıydık. Gülcan hocayla tanışmış olmaktan bu yolculuğa onunla çıkmış olmaktan çok ama çok mutluyum. İşini aşkla yaptığını bize her ders hissettiriyor.”

Haberin Devamı


HEDEF YOGA
OKULU AÇMAK
YENİ projeleri olduğunu da ifade eden Akdere, hedefinin geniş kapsamlı bir yoga okulu açmak olduğunu söyledi ve hedeflerini şöyle anlattı: “Birçok kuruluş ile görüşüyorum. Work shoplar düzenleyeceğim. Yoga inzivaları yapacağım. Küçük sporcu bireyler için düşündüğüm birçok proje daha var. Açacağım okulda insanları misafir etmek istiyorum. Birkaç yıl içinde yoga eğitmeni yetiştirmeye başlayacağım. Şu an ücretli derslere de Yoga Aliğa KZY Spor Klübü’nde devam ediyorum. Eğitim almaya devam edeceğim. Bildiğim yoldan hiç şaşmadım, koşullar ne olursa olsun devam edeceğim çünkü hayalini kurduğum bir an var onu yaşamadan bitmeyecek bu savaşım. Yolumdaki çiçeklere çok teşekkür ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!