Big Fish Turkey heyecanı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Big Fish Turkey heyecanı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2022 00:15

Sportif balıkçıların buluştuğu Big Fish Turkey’de ‘Yakala Bırak Yaşat’ felsefesiyle en büyük balık için yarış başlıyor.Turnuva bu yıl 22-25 Eylül 2022 tarihlerinde 15. kez Çeşme Marina’da gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

 

İzleyici ve katılımcı sayısıyla Avrupa’nın en önemli turnuvaları arasında gösterilen Big Fish Turkey, bu sene 55 tekne ve 300 yarışmacı katılımcı ağırlıyor. Zengin bir tarihe ve kültüre sahip eski bir liman kenti olan Çeşme ile bütünleşmiş şık ve canlı bir marina olan Çeşme Marina, bu yıl da Türkiye’nin farklı bölgelerinden en iyi amatör sportif balıkçılarını bir araya getiren Big Fish Turkey’e ev sahipliği yapıyor.

 

Türkiye’de yapılan sportif balıkçılık turnuvaları arasında “Yakala-Bırak-Yaşat” uygulamasını ilke edinen tek turnuva olma özelliğini taşıyor. Yarışmacılar da, karaya en büyük balığın getirilip, diğer yakalanan balıkların denize geri salındığı içeriğiyle ‘doğaya ve balıkçılığa saygı’ felsefesini benimsiyor.

Haberin Devamı

En büyük amaçlarından biri balıkçılık sporunu daha geniş kitlelere duyurmak olan turnuva, “Yakala-Bırak-Yaşat” misyonuyla yeteri kadar balığın avlanmasını diğerlerinin ise doğaya sağlıklı bir şekilde iade edilmesini teşvik ederek farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Sürdürülebilirlik ilkesini ve çevre farkındalığını önemseyen Big Fish Turkey’i bu yıl baskılı tanıtım malzemelerini de minimumda tutuyor.

Bu yıl ayrıca, Big Fish organizasyonu ve Çeşme Marina’nın sosyal sorumluluk hassasiyetiyle İzmir Alsancak Rotaract Kulübü işbirliği ile geri salınamayan balıkların çocuk esirgeme kurumuna bağışlanması ile ‘balıkçılığın doğaya saygı bilinci ile yapılması’ konusunda da farkındalık yaratmış oluyor.
15. yılında Odyssey Battery, Furuno, Electronics, honda Marine, Çeşme Marina, Workroom, Barba Solutions, TED Koleji’nin değerli katkılarıyla gerçekleşecek olan Big Fish Turkey, gala yemeğinde ise Barba Solutions ev sahipliğinde misafirlerini ağırlıyor.
Ertuğrul İçingir önderliğinde gerçekleşen turnuva her yıl yarışmacılar ve katılımcılarla birlikte beş bin kişiyi ağırlıyor. Türkiye’nin cemiyet hayatından ve iş dünyasından önemli isimlerin yansıra, Yunanistan, Kıbrıs, İtalya ve Dubai’den de sportif balıkçıları misafir etmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

TURNUVA ETKİNLİKLERİ
Turnuva eğlenceli etkinlikler, keyifli atölyeler, çocuklara özel mini turnuvalar, parti ve konserlerle dolu bir organizasyona imza atan Big Fish Turkey, ayrıca offshore fishing expo ile zengin bir program sunuyor.

“Deniz ve Sahil Atıkları Çocuklarımızın Elinde Sanata Dönüşüyor” Farkındalık Projesi
TED İzmir Koleji öğrencileri Türkiye'deki plastik tüketimine ve sahillerimizde bulunan plastik kirliliğine dikkat çekmek amacıyla Urla sahillerden bu atıkları topluyor. Ve topladıkları atıkları çocuk figürü heykellerine dönüştürüyor. Aynı zamanda öğrenciler ülkemizdeki sıfır atık hedefine ve ekolojik sürdürülebilirlik konularına farkındalık yaratmak istiyor.

Haberin Devamı

TURNUVA PROGRAMI
22 Eylül, Perşembe 2022
09.00-17.00 Teknelerin varışı ve marinaya yerleşmesi, yarışma kayıtları

23 Eylül, Cuma 2022
09.00-15.00 Teknelerin varışı ve marinaya yerleşmesi
10.00-17.00 Yarışma kayıtları
17.00-19.00 "Skippers Meeting” yarışma brief’i, Hoş geldin kokteyli

24 Eylül, Cumartesi 2022
07.00 Balıkçıların denize açılışı
15.30 Oltaların sudan çıkarılması
17.00 Balıkların tartıya son teslim saati
18.00 Hakem kararlarının açıklanması
18.00 - 19.30 Happy Hour

25 Eylül, Pazar 2022
07.00 Balıkçıların denize açılışı
15.30 Oltaların sudan çıkarılması
17.00 Balıkların tartıya son teslim saati
19.00 Hakem kararlarının açıklanması
19.30 Ödül Töreni ve yemeği

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!