Beydağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yılı kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Beydağın düşman işgalinden kurtuluşunun 95inci yılı kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2017 17:31

Beydağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yılı kutlandı

Haberin Devamı

İZMİR'in Beydağ İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü ve 25. Yerel Ürünler ve Kültürel Etkinler Festivali tören ve etkinliklerle kutlandı.

Beydağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü nedeniyle ilk tören Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda düzenlendi. Buradaki törene

Beydağ Kaymakamı Gürkan Üçüncü, CHP'li Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, Beydağ İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Bayram Kırım, Beydağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Yavuz, Beydağ İlçe Sağlık Müdürü Gamze Bayram, Beydağ İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdür Vekili Burak Gölgesiz, Beydağ İlçe Müftüsü Mustafa Karaman ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Kaymakamlık ve Belediye'nin çelenklerinin Atatürk Anıtı'na konulmasının ardından törene katılan kalabalık, kortej eşliğinde, İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu'nun çaldığı marşlarla  Kültür Bulvarı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşün sonunda kalabalığa seslenen Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, "İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü ve 25. Yerel Ürünler  ve Kültürel Etkinlikler festivalimizi bir kez daha birlikte kutluyoruz. Amacımız, beraberlik ve dayanışma ruhunu perçinlemektir. Bu cennet vatan bize altın tepside sunulmadı. Türk Ulusu azim ve iradesiyle zorluklardan çıkmasını bilmiştir. Atatürk ve silah arkadaşlarını, genci, yaşlısı, kadını asla unutmayacaktır. Bu muhteşem kahramanlığının 95. yıldönümünde vatanı uğruna canlarını hiçe sayan kahramanlarımızın, bükülmez bileklerine, korku nedir bilmeyen yüreklerine şükran ve minnetlerimi sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından tören öğrencilerin şiir okuması, Ödemiş İlkkurşun Efeleri Derneği Efeleri ile Fesli Efe Halk Oyunları Grubu'nun halk oyunları gösterileriyle devam etti.

Dana sonra 25. Yerel Ürünler ve Kültürel Etkinlikler Festivali kapsamında düzenlenen kuru incir yarışmasında, dereceye giren üreticiler tam, yarım ve çeyrek Cumhuriyet altını ve 50'şer lira para ile ödüllerildi.

Etkinlikler, akşam Edip Akbayram konseri ve Komedi Dans Üçlüsü'nün gösterisi ile devam edecek.

Yüksel BALCI / BEYDAĞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!