Beydağ'da kurtuluş coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Beydağda kurtuluş coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 15:12

Beydağ'da kurtuluş coşkusu

Haberin Devamı

İZMİR'in Beydağ ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümünü törenlerle kutladı.

Kutlamalar sabah Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'ndaki çelenk konulmasıyla başladı. Beydağ Kaymakamı Emin Şimşek, CHP'li Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, Beydağ Garnizon Komutanı Üsteğmen Bayram Kırım, Beydağ İlçe Emniyet Müdürü Yunus Çakmak, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, efeler ve Beydağlılar'ın katımıyla kortej yürüyüşü düzenlendi. Kalabalık, Beydağ Belediyesi'nden Kurtuluş Meydanı'na kadar yürüdü. Burada devam eden kutlamalarda şiirler okundu, efeler zeybek gösterisi sundu. İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu çaldığı marşlarla kutlamalara renk kattı. Törende konuşan CHP'li Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, "Ülkemiz zor günler geçiriyor, acılarımız büyük ancak umudumuzu kaybetmemek zorundayız. Milletimizin binlerce yılık tarihinde birçok kez kırılmanın, yok edilmenin ve ihanetin eşiğine geldiği dönemler olmuştur. Benzer bir ihaneti, milletimizi yok etme, parya yapma çabasını 15 Temmuz akşamı yaşadık. Ancak bu hain odakların unuttukları bir şey vardı; o da büyük Türk milleti. 30 Ağustos'u yaşayan, yokluğun ortasında Kurtuluş Savaşı'nı veren bir milletin torunlarını hesaba katmadılar. Bu büyük destana, birlik ve beraberliğimize her zaman sahip çıkarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü ve bekası için yorulmadan çalışarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve değerlerinden aldığımız güçle, uygarlık yolunda kararlı ilerleyişimizi sürdürerek bu vatanı bize armağan edenlere layık olacağız. Emperyalizmin yerli ve yabancı işbirlikçilerine karşı, onca yoksulluğa ve yoksunluğa rağmen; inatla, sabırla, büyük bir inançla gösterilen direniş mücadelesi, kuşkusuz halk desteği olmadan sonuç veremezdi. Yedi bölge, dört iklimden, değişik inanç ve kökenden gelerek, halk olmanın ne demek olduğunu kanıtlayan 'Anadolu Halkı', bu özelliğiyle dünya tarihinin en saygın uluslarından biri olarak anılmayı hak etmiştir. Bu halk sayesinde, özgürlük, yurtseverlik, bağımsızlık ve ulus kavramları yeniden tanımlanmış ve dünyanın bütün ezilen, sömürülen halklarına örnek oluşturmuştur" dedi.

Başkan Şentürk şöyle devam etti:

"Halkımızla, gelecek güzel günlerimiz ve nice Beydağ'ın kurtuluş günü olan 2 Eylüller'e sağlık, huzur ve barış içerisinde ulaşmak dileğiyle; Yaşasın Beydağ, Yaşasın Türkiye, Yaşasın dünya barışı ve kardeşliği."

Kutlamalar, Beydağ'ın en önemli ürünlerinden biri olan incir için düzenlenen yarışma ve dereceye giren üreticilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Yüksel BALCI / BEYDAĞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!