Besinlerin iyileştirici gücünü Reges’te keşfedin

Güncelleme Tarihi:

Besinlerin iyileştirici gücünü Reges’te keşfedin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2022 15:14

Reges, a Luxury Collection Resort&SPA Genel Müdürü Başkurt, besinlerin iyileştirici özelliğini Reges’te keşfetmeye çağırdı: “Sağlıklı yaşam konseptli 5 farklı programıyla Reges Wellbeing’te kendinize en uygun olanı bulabilirsiniz.”

Haberin Devamı

 

EGE’nin enfes doğal güzelliği ve Çeşme’nin kültürel zenginliklerinin içinde yer alan eşsiz, cennet gibi bir dünyayı, sıra dışı tarzı ve kusursuz hizmetiyle sunan Reges a Luxury Collection Resort&SPA, misafirlerine unutulmaz bir tatil vaat ediyor. Ferah bir iç mimari dizayna sahip olan tesisin her noktası kusursuz bir konforla dizayn edilmiş. Reges a Luxury Collection Resort&SPA’nın genel müdürlüğünü 35 yılı aşkın süredir turizm sektörünün içinde başarılı ve kaliteli işlere imza atan Tayfun Başkurt yapıyor. Biz sorduk, o yanıtladı.

Besinlerin iyileştirici gücünü Reges’te keşfedin


* Reges a Luxury Collection Resort&SPA misafirlerine nasıl bir hizmet sunuyor?
- 2019’da Marriott grubuna ait The Luxury Collection markasının Türkiye’deki üçüncü oteli olarak Ege Denizi’nin büyüleyici sahili Çeşme’de, rakipsiz lüksü tanımlayan servis anlayışı ile hizmet vermeye başladık. The Luxury Collection markasının otantik deneyim, şık atmosfer ve zarafet yaklaşımı doğrultusunda yöresel-kültürel anlamda misafirlerine konaklama deneyimini bir yaşam tarzı olarak sunan Reges, a Luxury Collection Resort&Spa, Çeşme adını Latin krallarından aldı. Otelimiz Marriott kültürüyle beraber Luxury Collection markası altındaki ruhunu, heyecanını ve tutkusunu misafirine hissettiren, Çeşme’de lüks ürün ve hizmet sunan bir amiral gemisi olmayı hedeflemekte olup 12 ay boyunca kapılarını açık tutmaktan mutluluk duyuyor.

Haberin Devamı

Besinlerin iyileştirici gücünü Reges’te keşfedin


* Reges a Luxury Collection Resort&SPA nasıl bir mimariye sahip?
- Eski Roma krallarının kudretinden esinlenerek tasarlanan otelin dış mimarisi kuş bakışı görünümle incelendiğinde kral tacını andırıyor. Dış binanın katmanlı görünümü sema dervişlerinin dans çizgilerinden esinlenerek tasarlanmış. Dış mekanlarında sufi ritüelinin çağdaş bir şekilde yorumlandığı tesis iç mekanlarında ise eski Japon Kintsugi felsefesinin izlerini taşıyor. Yaşanan her şeyin değerli olduğu, hayatımızdaki kırılmaların aslında bir bozulma ve yokluğa gidiş değil, yeni bir varoluş biçimi olduğuna işaret eden, umut dolu yaşam metaforları üreten bu sanat anlayışı otelin aydınlık ve ferah ortamlarının yaldızlı bezemelerle tasarlanmasını sağlamış. Lobide bulunan aydınlatma sarkıtları, Çeşme’nin sembolü olan sakız ağacının damlalarından esinlenerek oluşturulmuş. Reges, a Luxury Collection Resort&Spa, Çeşme, iki ayrı binasında bulunan 93 oda ve 11 süitinde yarımadanın panoramik deniz manzarasını tüm misafirlerine sunuyor. Yerden tavana cam kaplı geniş pencerelerinden Ege’nin tüm güzelliklerini gözler önüne seren odalar ferah ve geniş alanlarının tasarımlarında doğanın zengin nüanslarını yansıtıyor. Bolluk, bereket ve şans getirdiğine inanılan tavus kuşu görselleri her bir odayı süslerken, yatak baş ucunda bulunan sakız ağacı yaprağı görselleri Çeşme’nin otantik ruhunu yansıtıyor. Odaların tasarımında kullanılan mermerler, oyma işi ahşap detaylar, altın armatürler nötr renk paletinin ferahlatıcı etkisini sunuyor. Şık ve modern yaşam alanı sunan odalarda yağmur duşu, Hermes imzalı banyo ürünleri, son teknoloji ultra modern televizyon, kişisel tercihlere göre ayarlanabilir aydınlatma ve sıcaklık araçları bulunuyor.

Haberin Devamı

Besinlerin iyileştirici gücünü Reges’te keşfedin


* Konaklamanın dışında ne gibi hizmetler sunuyorsunuz?
- Son teknoloji Technogym ekipmanına sahip fitness merkezi, termal havuzları, sauna, buhar ve masaj odaları, Türk hamamı, kapalı havuzu ile bin 400 metrekarelik alana yayılmış Spa Reges, otelde konaklayan misafirlerin Spa deneyimi yaşamalarına imkan sağlıyor.
* Reges’in wellbeing ve termalde iddialı olduğunu da biliyoruz...
- Çeşme’nin tertemiz havası ve denizi eşliğinde yürüyüşle başlayan sağlıklı yaşam konseptli 5 farklı programıyla Reges Wellbeing’te kendinize en uygun programı bulabilirsiniz. Reges Wellbeing, keyif, huzur ve lüksü bir arada yaşamanız, ruhen ve bedenen dinlenmeniz, sağlıklı beslenmeyi yaşamınıza adapte edebilmeniz, lezzetli diyet yemekler ve fiziksel aktivite eşliğinde fiziksel olarak incelmenizi sağlamak için titizlikle tasarlandı.

Haberin Devamı

Besinlerin iyileştirici gücünü Reges’te keşfedin


* Misafirlerinizi nasıl bir menü bekliyor?
- Hemera ve Safran restoranlarında Ege ile Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetlerinin yanı sıra uluslararası tatları misafirlerine sunan otelimizde taze ve organik ürünlerin kullanıldığı sağlıklı menüler servis ediyoruz. Hemera’da gastronomik lezzetlerin sanatsal bir işçilikle, kusursuz bir atmosferde sunulması, panoramik deniz manzarası eşliğinde paha biçilemez bir deneyim. Azure Restoranımız ise Çeşme’nin eşsiz sushilerini sizlerle buluşturup modern iç mimarisiyle seyirlik zevk veriyor.
* Reges a Luxury Collection Resort&Spa’yı farklı kılan nedir?
- Otelimiz huzur veren bir konumda. Reges hem büyük, hem küçük. Misafirlerimiz her yere kısa sürede ulaşabiliyorlar. Odalarımız 46 metrekareden başlıyor. Yaz-kış açığız. Ki, Çeşme’de açık kalmak kolay değil. Hem kadromuzu koruyalım, hem de bölgeye değer katalım istiyoruz. Bodrum ve Marmaris’ten iklim olarak 1-2 derece fark var ancak orada sezon devam ediyor.

Haberin Devamı

Besinlerin iyileştirici gücünü Reges’te keşfedin


* Neden Çeşme’ye yatırım yaptınız?
- Yatırımcımız Çeşme’yi seviyor. Buraya sık sık gelip gittiği için tercih etti. Bence iyi de oldu. 8 bin oteli olan Marriot’un inernet sayfasında dünyanın her yerinden insan Çeşme’yi görüyor. Luxury Collection, Türkiye’de Ankara, Bodrum ve Çeşme olmak üzere 3 yerde var. Amerika’da otel bakan bir kişi Çeşme Reges’i görüyor. Önemli bir tanıtım bu. Bu gibi şeyler artarsa Çeşme gelişir.
* Sezon nasıl geçti?
- Sezon enteresandı. Ağustos iyiydi. Haziran ve temmuz, ağustos gibi değildi. İnişli çıkışlı bir sezon oldu. Rüzgar bu yıl beklediğimizden çok daha fazla sürdü. Euro’nun artması ve bizim de euro karşılığında oda satıyor olmamız etkili oldu.
* “Çeşme pahalı” algısına katılıyor musunuz?
- Kaliteyi buluyorsanız verdiğiniz para fazla gelmez. Önemli olan bu! “Çeşme çok pahalı” gibi cümleler duyuyorum. Bu, Çeşme’ye zarar verir. Verilenin karşılığını alıyorsak, karşılığını vermek lazım. Ama bu arada kesinlikle ucuzluktan yana değilim. Kaliteli iş yapıp doğru rakam vermek lazım. Ucuz satarak otel doldurulmaz.
* Butik otellere rağbet var, 5 yıldızlı tesislerle kıyaslar mısınız...
- Bence olumsuz değil. Çeşitlilik adına önemli. Butik otelde oturup, bir adımda havuza gitmek isteyenler var. O da olmalı, bu da olmalı. Butik oteller de kalitesine ve işletme standartlarına göre kendi içinde sınıflandırılmalı. Otelcilik herkesin ‘Ben yaparım’ diyebileceği bir şey değil. Uluslararası standartlarda yapmazsanız kaybedersiniz. Kontrollü büyümek lazım. Kalite ile bağlantılı olarak fiyatları yükselterek gitmek lazım. Çoğu kışın kapalı. Çünkü kışa uygun butik otel sayısı az.
* Kış turizmi için ne yapılmalı?
- Burası dünyanın ikinci sörf merkezi. Ama çok az sörf oteli var. Bunları desteklemek lazım. Termal turizmi var ve bunu iyi pazarlamak gerek. Ben iyi pazarlandığını düşünmüyorum. Çeşme Belediyesi’nin termal projesi var, umarım güzel yapılır ve katkı sağlar. Çünkü termal Çeşme için nimet. Çeşme yaşıyorsa insanlar kışın da gelir.
* Sizce otelciliğin en zor yanı ne?
- Sadece turizm olarak değil, hizmet sektörü genel olarak zor. İnsanlar hayal ettiği tatil için bir yıl para biriktiriyor. O yüzden A’dan Z’ye mükemmel hizmet vermeliyiz. Misafirlere kendilerini evlerinden daha iyi konforda hissettirecek bir yapı kurarsanız memnun ayrılırlar. Daha sonra devamlı misafir olarak size geri dönerler. Kolay mı? Hiç değil. Orta ara elemen yetişmiyor. Otelde terfi edilecekse, ‘İçeride eleman var mı?’ diye bakarım. Ama eleman çok az ve bu işimizi zorlaştırıyor. Resort otelcilik şehir oteline göre zor. Çünkü personelin lojman meselesi var. Personel sorunu büyük olduğu için bir yer aldık. 4 yıldızlı otel standardında lojman yapıyoruz. Yeni mezun ya da çalışan kişiye iyi bir yer, iyi bir imkan vermelisiniz ki sizin için iyi çalışsın veya iyi personel buraya gelmek istesin. 220 personelle 24 saat sorumluluğun var. 42 yıl bitti. 30 yılı yöneticilik yaptım. Çıraklığı olmayan işin yöneticiliği olmaz. Becerimizi, eğitimimizi, doğduğumuz ve doydumuz yer olan Çeşme’ye ne katabiliriz diye bakıyoruz.
* Nasıl bir kitleye hitap ediyorsunuz?
- Uluslararası bir otel olduğumuz için Amerika’dan, Dubai’den, Almanya’dan, Brezilya’dan gelen gruplar var. Çeşme’yi bilmiyorlar maalesef. 104 odamız var. Havuzdan direkt gidebildiğiniz odalarımız mevcut. 1 adet uluslararası, 1 adet de sushi restoranımız var. Yaz için deniz kenarında a la carte, fine dining restoranımız mevcut.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!