Bergama'da işçi maaşlarına ek protokol ile zam

Güncelleme Tarihi:

Bergamada işçi maaşlarına ek protokol ile zam
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2022 11:49

Bergama'da işçi maaşlarına ek protokol ile zam

Haberin Devamı

İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Bergama Belediyesi'nde asgari ücrete gelen zammın ardından yürürlükte Toplu İş Sözleşmesi olmasına rağmen ek protokol yapıldı. Hizmet-İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesi ek protokolü ile Belediye Şirketleri Bakırçay işçilerine yüzde 50, Beta işçilerine yüzde 40 ve kadrolu işçilere yüzde 30 zam yapıldı.

Bergama Belediyesi'nde kadrolu işçilerin en düşük maaşı 8.298,00 TL Beta şirketi işçilerinin en düşük maaşı 6.960,00 TL ve Bakırçay şirketi işçilerinin en düşük maaşı 5.340,00 TL oldu. Toplantı Salonu'nda düzenlenen ek protokol imza törenine Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Hak-İş Konfederasyonu İzmir il Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Umutlu, Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Memduh Çoban, sendika iş yeri temsilcileri ve işçiler katıldı. Düzenlenen ek protokol imza töreninde yapılan zamlar işçiler tarafından sevinçle karşılarken, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Emekçinin, alın teri ile kazananın, çalışanın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

'ÇALIŞAN ÜRETEN İŞÇİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ'
Koronavirüs nedeniyle tüm dünyada enflasyonist baskılar oluştuğunu ve Türkiye'nin de bu durumdan etkilendiğinin altını çizen Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Tüm Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle ortaya çıkan ekonomik sorunlar neticesinde enflasyonist baskıyı ülkemizde hissetmeye başladı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücrete yaptığı zam ve alınan önlemlerle çalışan işçi ve memur kesimin ücretlerinde hem kamuda hem özel sektörde önemli iyileştirmeler yapıldı. Bizde halen yürürlükte Toplu İş Sözleşmemiz olmasına rağmen, belediyemizde yetkili olan Hizmet-İş Sendikası talebi ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ek protokol ile ücretlere ve nakdi olarak verdiğimiz sosyal haklara işçimizin yüzünü güldürecek zamları yaptık. Alın teri ile bu ücreti kazanan işçilerimize ve ailelerine hayırlı ve bereketli olsun. Emeklerinin karşılığını güle güle harcasınlar" dedi.

'İŞÇİMİZİ SEVİNDİREN BAŞKANIMIZ KOŞTU'YA TEŞEKKÜRLER'
İmza töreninde bir konuşma yapan Hizmet-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek, yürürlükteki Toplu İş Sözleşmesi'ne iyileştirme talebine olumlu cevap veren ve ek protokol yapan Belediye Başkanı Hakan Koştu'ya sendika ve işçiler adına teşekkür etti. 19 yıldır belediyede çalıştığını söyleyen bir işçi ise "Bakırçay bünyesinde çalışıp ilk defa böylesi güzel bir zam oranını Hakan Başkanımızdan gördük. Ayrıca yine bize toplu iş sözleşmesi yapıp, senede dört kez gıda kolisi yardımı yapılmasına onay veren bir başkanımız oldu. Daha önce kadrolu ve Betalı işçi arkadaşlarımız gıda yardımı alırken, biz gıda kolisi alamıyorduk. Başkanımız sayesinde gıda kolisi de almaya başladık. Kendisine çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!