Bergama kolektif müziği paylaştı

Güncelleme Tarihi:

Bergama kolektif müziği paylaştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2017 15:54

Bergama kolektif müziği paylaştı

Haberin Devamı

İZMİR'in Bergama ilçesinde dünyaca ünlü 8 müzisyen, yazar, eğitimci, ses teknisyenini Bergama'da buluşturan Bergama Kolektif Hayal Gücü Müzik Merkezi (BKHMM) sertifika töreni ile sona erdi.

BKHKMM, Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törende projeye katılan öğrenciler sertifikalarını Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Sanat Eğitim Direktörü Timuçin Şahin'in elinden aldı. Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen çalışmaları izleyen Başkan Gönenç çocuklarla sohbet ederek kursta öğrendiklerini izleme ve dinleme fırsatı buldu. Reggie Washington, Timuçin Şahin, Ben Van Gelder, Owen Hart Jr, Joris Teepe ve Ali Perret gibi performans, beste ve müzik eğitimi alanında söz sahibi olan eğitmenlerin yanı sıra, ses teknisyeni Alp Turaç ve radyo yapımcısı, müzik yazarlarından Hülya Tunçağ'ın da katılımıyla gerçekleşen BKHMM'de ağustos ayı boyunca ses, müzik ve doğaçlamanın yanı sıra, müzik ve sanat vasıtasıyla 'Kolektif Bilinç' ve yardımlaşma temaları işlendi. 'Bergama Çocuk Müzisyenleri Kolektif', 'Dinleme Sanatı Atölyeleri', 'Enstrümantalistler İçin Atölyeler' ve 'Caz Kulüp Performans Platformu' ile yetişkinler ve çocuklarla çok yönlü interaktif derslerin yapıldığı dört haftalık programda 'Dinleme Sanatı' dersleri ile de 'Müzik dinleyicisi kimdir, sorumlulukları nelerdir?' soruları için farklı bakış açılarına ve değerlendirmelere imkan verildi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, projenin herkes için güzel bir deneyim olduğunu ve devamının geleceğini ifade etti.

Projeye her kesimden çocukların ve yetişkinlerin katılım gösterdiğini dile getiren BKHMM Sanat ve Eğitim Direktörü Timurçin Şahin, "Buraya katılanların hepsi elbette müzisyen olmayacaklar fakat hepsi iyi bir müzik dinleyicisi olma yolunda ilk adımlarını attılar. Daha önemlisi müzik yaparken kolektif bilinç ve yardımlaşmanın önemini kavradılar. Müziğin farklı noktalarını, radyoyu, doğaçlamanın farklı yönlerini konuştuk. Üçüncü haftada Alp Turaç buraya geldi. Ses teknisyenliği ve dünyayı nasıl dinlememiz gerektiği konusunda farklı bilgiler öğrendik. Ve Reggie Washington'la oldukça ilham verici anlar yaşadık. Ve son haftaya girerken Yunanlı konrobasçı Apostolos Sideris bizlerle birlikte olacak. Umarım burada bıraktığımız tortular daha güzel şeylere vesile olacak. Umarım yollarımız tekrardan bu çocuklarla ve bu şehirde kesişir" diye konuştu.

BERGAMA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!