Belediyeler atık piller için toplandı

Güncelleme Tarihi:

Belediyeler atık piller için toplandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 14:28

Belediyeler atık piller için toplandı

Haberin Devamı

TAŞINABİLİR Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmir'de ilçe belediyelerin çevre müdürlerinin katılımıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıda atık pil konusunda yapılanlar ve yapılması gerekenler tartışıldı. TAP Genel Sekreteri Neslihan Bahar İzmir'den yılda 50 ton civarında atık pil topladıklarını, üç yıl içinde bu rakamı senede 80 tona çıkarmak arzusunda olduklarını açıkladı.
Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Movenpick Otel'de düzenlediği toplantıya İzmir'deki ilçe belediyelerin çevre müdürleri ve yetkilileri katıldı. Toplantı TAP Genel Sekreteri Neslihan Bahar'ın konuşması ile açılırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Daire Başkanı Sibel Çoban da atık pillerin toplanmasının önemine değindi ve bu konuda belediyelere düşen görevleri hatırlattı. İlçe belediyelerinin temsilcileri toplantıda atık pil toplama konusunda yaşadıkları sorunlardan bahsetti, önerilerde bulundu.
TAP Genel Sekreteri Neslihan Bahar toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, belediye temsilcileri ile yapılan her türlü toplantının çok büyük yarar sağladığına dikkat çekerek, "Bir önceki yıl 555 ton olan atık pil toplama miktarını 2015 yılı itibariyle 630 tona çıkardık, bunda belediyelerimizin payı çok büyük. 2007 yılında sadece 225 ton olan yıllık atık pil toplama miktarımız 2016 sonu itibariyle 700 tona ulaşacak. İzmir'den yılda 50 ton civarında atık pil topluyoruz ama biliyoruz ki İzmir'in kapasitesi bu değil, bu miktarı 3 yıl içinde 80 tona çıkarmak arzusundayız. Atık pillerin toplama miktarlarının arttırılması ve toplama işlemlerinin verimli bir şekilde sürdürülmesini sağlamak için belediyelerle çok sıkı ilişkiler içinde olmalıyız. Türkiye çapında 30'u büyükşehir olmak üzere 600 civarında belediye ile işbirliğimizi sürdürüyoruz. Her yıl İstanbul'da en çok atık pil toplayan belediyeleri Avrupa'da atık pil tesislerinin olduğu bir ülkeye götürmeye çalışıyoruz, bu tip bilgilendirme gezilerinin herkese faydalı olduğunu sanıyorum. Avrupa'daki çevre uygulamalarını yerinde görmek, bizim için de belediye yetkililerimizi için de uzun vadede faydalı olacaktır. Önümüzdeki yıl aynı uygulamayı İzmir ve Ankara'da da yaparak başarılı belediyeleri yurtdışı gezilerimize götürmek istiyoruz. Amacımız atık pil ve çevreye dikkat çekmek, ülkemizdeki atık pil toplama miktarını Avrupa ülkeleri düzeyine çıkarmaktır. Belediyelerin yanı sıra tekno marketler, zincir marketler, bakanlıklar, organize sanayi bölgeleri, okullar, Diyanet İşleri Başkanlığı, Silahlı Kuvvetler, oteller, Emniyet Genel Müdürlüğü ve PTT de bizimle işbirliği yapan kuruluşlar arasında. En çok atık pili bölge olarak Marmara'dan, şehir olarak ise İstanbul'dan topluyoruz. İzmir'in de atık pil toplama miktarını artırmasını bekliyoruz" dedi.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!