Bayram alışverişlerinizi esnaftan yapın

Güncelleme Tarihi:

Bayram alışverişlerinizi esnaftan yapın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 11:30

Bayram alışverişlerinizi esnaftan yapın

Haberin Devamı

GAZİEMİR Esnaf ve Sanatkarlar Odası yöneticileri, yaklaşan bayram öncesi, esnaf sanatkarların iş potansiyellerini artırmak için vatandaşlara bayram alışverişlerini esnaftan yapmaları çağrısında bulundu.

Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Beyen, hipermarketlerde satılan ramazan kolilerinin iş potansiyellerini düşürdüğüne dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Ramazan ayı üyelerimiz açısından oldukça durgun geçti. İnsanların alım gücü sınırlı. Bir de hipermarketlerde ve onların mahalle aralarına kadar giren uzantılarında satılan ramazan kolileri, uygun fiyatlı olmamasına rağmen pazarlama teknikleri ile tüketicilerin tercih noktası oluyor. Biz de tüketicilerin dikkatini esnaf sanatkarlara çekmeye, hiç olmazsa kalan günlerde ve bayram alışverişlerinde üyelerimizin tercih edilmesine çaba sarf ediyoruz. Özel hatırlattığımız ve dağıttığımız broşürlerle tüketicileri Ramazan ve Bayram alışverişlerini esnaf sanatkarlardan yapmaya çağırıyoruz" dedi.

ESNAF KAZANSIN

Küçük işletmelerin tercih edilmesinin ekonominin de bir gereği olduğunu savunan Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanvekili Adem Balkaya ise, esnaf sanatkarların yoğunluklu olarak yerli malı sattıklarına dikkat çekti. Balkaya, "Ülkemizin geleceği için de alışverişlerimizi esnaftan yapalım. Raflarında ağırlıklı olarak ithal ürün satan büyük marketler yerine, daha düşük maliyetlerle daha sağlıklı ürünler sunan ve çoğunlukla yerli üretimi satan esnaf sanatkarlarımızı tercih edelim. Sıcak para yurt dışına çıkacağına, cari açık büyüyeceğine, kazandığını yine aynı bölgede harcayan, ekonomiye katkı veren esnaf sanatkarları tercih edelim. Esnafın kazanmasına,  kazancını da yine yurtiçinde harcamasına vesile olursak, yerli üreticiler ve ekonomimiz de kazançlı çıkar" dedi.

İZMİR DHA

FOTOĞRAF

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!