Bayraklı'da evde sağlık hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Bayraklıda evde sağlık hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 13:46

- Bayraklı Belediyesi, Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Ebelik Bölümü ile işbirliğiyle ev ziyaretlerinde bulunarak ailelere gebe, loğusa, bebek ve çocuk sağlığı eğitimi vermeye başladı

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Bayraklı Belediyesi, Ege Üniversitesi (EÜ) İzmir Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Ebelik Bölümü ile işbirliği yaparak 75. Yıl, Alparslan ve Cengizhan mahallelerinde ailelere gebe, loğusa, bebek ve çocuk sağlığı eğitimi vermeye başladı.

Bayraklı Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, başlatılan hizmet kapsamında, İzmir Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Ebelik Bölümü öğrencileri, "Toplum ebeliği dersi" kapsamında araştırma görevlisi Aysun Ekşioğlu önderliğinde ev ziyaretlerinde bulunarak ebeveynlere hijyen, beslenme, soğuk algınlığı ile mücadele, bebek bakımı gibi konularda bilgi veriliyor.

Saha çalışmalarında ihtiyaçlar doğrultusunda 2 ay boyunca doğum öncesi, sonrası ve gebeliğe ilişkin eğitim ve danışmanlık hizmetleri verileceği bildirilen açıklamada, ziyaretler sayesinde toplumda sağlık hizmetine erişemeyen gruplara yönelik sorunların görünür hale getirilmesi, duyarlılık ve farkındalığın artırılarak ilgili birimlere yönlendirilmesi amaçlandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmetleri ara vermeden devam ettiklerini belirterek, "Ege Üniversitesi ile önemli bir hizmetin altına imza atıyoruz. Ailelerimizi evlerinde ziyaret ederek onlara çeşitli konularda sağlık eğitimi veriyoruz. Bu ziyaretlerde insanımız bilmediklerini öğreniyor. Yanlış yaptığı bir konuyu bu sayede düzeltiyor. Bu projenin hemşehrilerimiz tarafından ilgi görmesi ise bizi mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!